GTST-actrice NOEL VAN KLEEF (27) worstelt al jaren met eetstoornis (‘ik heb mezelf wel echt shit aangedaan’)

0

(Beeld: PerformerAgency)

GTST-actrice Noël van Kleef (27) worstelt al jaren met eetstoornis. “Ik heb vooral veel last gehad van het feit dat ik dikker was dan de rest… ik heb mezelf wel echt shit aangedaan dat, als ik daar nu aan terugdenk of hoor van andere mensen, dan kan ik daar zo verdrietig van worden.”


Ze vertelt haar verhaal in de tweede aflevering van GTST: De Podcast, waar zij en Sophie Bugeut te gast zijn. Noël, bekend van haar rol als Lynn Vegter in Goede Tijden, Slechte Tijden, vertelt zonder schroom over de eetstoornis waar ze al jaren mee worstelt.

Sophie vraagt in de podcast aan Noël of ze weleens onzeker is. Noël reageert hier eerlijk op met “ja”. “Ik ben altijd al wel een chubby kind geweest”, aldus Van Kleef. “Ik heb vooral veel last gehad van het feit dat ik dikker was dan de rest… ik heb mezelf wel echt shit aangedaan dat, als ik daar nu aan terugdenk of hoor van andere mensen, dan kan ik daar zo verdrietig van worden.”


Noël van Kleef vertelt ook dat er tijdens de musicalopleiding die ze volgde geen sprake was van diversiteit. “Ik deed wel echt zo… niet eten of zo. Ik was altijd heel erg bang dat mensen dachten dat ik dik was omdat ik veel at – wat helemaal niet zo was, maar je wil dat dan ontkrachten. Dus ik was heel erg gefixeerd op andermans eetgewoontes. Ik heb echt de meest leipe, domme diëten gedaan die er bestaan puur alleen omdat ik dacht: hoe ik eruit zie dat kan niet, dat is niet mooi.”

Drie jaar geleden gaat voor Noël de knop om en beseft ze dat er mag zijn en zich niet hoeft te verstoppen. Het gaat inmiddels een stuk beter met de actrice. “Ik ben er niet heel veel meer mee bezig, maar ik heb het nog niet helemaal verwerkt.”