Grote zoekactie op Curaçao naar de sinds dinsdag vermiste DANIEL (45) uit Leiden

0

De politie op Curaçao heeft is op zoek naar de 45-jarige Daniël Dresden uit Leiden. HIJ keerde dinsdag na een wandeling in de omgeving van Playa Jeremi en de Christoffelberg niet meer terug bij zijn gezin. Er zijn twee foto’s vrijgegeven van de 1.92 meter lange man.

Sinds woensdag wordt er Daniël Dresden gezocht. door politie, vrijwilligers, militairen en parkwachters. Daarbij wordt gebruik gemaakt van onder meer de helikopter van de Kustwacht en drones met warmtebeeldcamera’s van een lokale natuurorganisatie. Daniël Dresden had maar een liter water bij zich had tijdens de wandeling, die hij vaker maakte op het eiland. Normaal gesproken doet hij dan een uur over de tocht, maar toen hij twee uur later nog niet terug was bij zijn gezin, werd er alarm geslagen.


Er werd gezocht op en nabij de wandelroute, maar geen spoor gevonden. Volgens de politie, zo meldt het ANP,  is er geen telefoonsignaal van de man gevonden. Het zoekgebied is vrijdag verder uitgebreid, naar de nabijgelegen gebieden Santa Cruz en Knip.

“In je eentje wandelen in het gebied rondom de Christoffelberg is eigenlijk geen optie. Als je op de paden blijft, is er niks aan de hand. Zodra je daarvan afwijkt en geen kompas of gps bij je hebt, ben je verloren”, zegt De sociaal geograaf en amateur archeoloog François van der Hoeven op curacao.nu.


Van der Hoeven loopt wekelijks met een vriendenclub door de onbegaanbare wildernis van west-Curaçao op zoek naar artefacten uit het verleden. “Het is een heuvelachtig landschap en als je wat hoger bent, heb je weliswaar zicht op zee maar je verdwaalt omdat je niet rechtstreeks naar je zichtbare locatie kunt lopen.”