Groot verdriet MAXIMA: Lievelingstante Alina overleden (koningin naar Argentinië voor uitvaart)

0

Groot verdriet voor Máxima: haar tante Alina is overleden. De koningin had een hechte band met haar tante en reist naar Argentinië om persoonlijk afscheid te nemen.

Alina Berta Zorreguieta de Cibert (91), de tante van Máxima, is overleden op 25 augustus blijkt uit de rouwadvertenties nn het Argentijnse dagblad La Nacion.


“Haar schoonzus, María C. Cerrui de Zorreguieta; haar nichtjes en neven, María, Angeles, Dolores, Máxima, Martin en Juan Zorreguita, leven mee met haar dood en begeleiden haar zonen Charlie en Johnny Max Call en hun families in hun verdriet”, luidt één van de berichten.

Dat de band tussen Alina en Máxima hecht was blijkt o.a. dat Alina werd uitgenodigd toen ze op 2 februari 2002 Willem-Alexander het ja-woord gaf. Voordat ze naar de bruiloft van haar nichtje vertrok, zei Alina Berta Zorreguieta de Sibert: “Het wordt een driedaagse droom, en dan zullen we moeten terugkeren naar onze realiteit.”


De afgelopen jaren heeft de koningin te maken gehad met veel verlies binnen haar familie. 8 augustus 2017 stierf haar vader en op 6 juni 2018 overleed Máxima’s zus Inés, die al lang aan een depressie leed.