BINNENKIJKEN in de best beveiligde miljoenenvilla van Amsterdam waar bankiersweduwe GRETTA DUISENBERG maar geen koper voor kan vinden

0
Gretta Nieuwenhuizen, de weduwe van voormalig ECB-president Wim Duisenberg, zoekt nog altijd een koper voor haar stadsvilla aan de Amsterdamse Sarphatikade. Een huis dat tot de best beveiligde panden van de hoofdstad behoort. Inmiddels heeft Gretta de vraagprijs met 3.5 ton verlaagd. EVEN BINNENKIJKEN BIJ GRETTA?

De vraagprijs begon met 2.6 miljoen. Toen het pand meer dan een jaar in de verkoop stond daalde de prijs tot € 2.475.000. Nu is de prijs gedaald tot 2.250.000 euro.


Het pand is buitengewoon goed beveiligd. Zo is er een uitgebreide alarminstallatie, klasse 4, en zijn nagenoeg alle ramen voorzien van veiligheidsglas. Al die veiligheidsmaatregelen lijken te maken te hebben met Greta’s voortdurende verdediging van de Palestijnse zaak. Weduwe Duisenberg werd meerdere keren beschuldigd van antisemitisme.

Duisenberg kocht het pand in 2007 voor €1,85 miljoen. Rond diezelfde periode verkocht ze haar oude villa, vraagprijs 3.695.000 euro, aan de Diepenbrockstraat in Oud-Zuid aan een bankier.


Greta’s huis, 270m2, is verdeeld over twee verdiepingen. Op de eerste verdieping bevindt zich de zeer ruime woon-/eetkamer met een oppervlakte van ca. 120 m² inclusief open keuken, met visgraat parket. De Bulthaup wengé keuken heeft alle moderne apparatuur. De moderne gas open haard is maar liefst 260 cm lang. Het LCD-TV scherm en bose surround systeem zijn ingebouwd. Op deze etage is tevens een kantoorhoek gerealiseerd. De nieuw opgetrokken achterpui heeft vijf openslaande deuren.

Op de begane grond is een compleet kantoor in eiken white wash, bestaande uit een dubbele bureaucombinatie en inbouwkasten. Ook hier dimbare theaterverlichting en luxe stoffering.

De badkamer is voorzien van een hardstenen vloer met vloerverwarming, een Italiaanse dubbele designbadkamermeubel met marmeren blad en heeft een 2-persoons whirlpool bad met verlichting.De tuin is volledig onder architectuur aangelegd met een vijver. De vraagprijs begon met 2.6 miljoen. Toen het pand meer dan een jaar in de verkoop stond daalde de prijs tot € 2.475.000. Nu is de prijs gedaald tot 2.250.000 euro.