‘Grapje’ van BNR: YVONNE COLDEWIJER deelt nepvideo van ‘snuivende’ Talitha Muusse

0

Yvonne Coldeweijer (Beeld: Instagram)

Je kon er op wachten… Yvonne Coldeweijer heeft eerder deze week op haar (betaalde) juichechanel een video gedeeld met haar volgers die in scène is gezet door presentatrice Talitha Muusse en radiozender BNR. In de video werd gesuggereerd dat Muusse drugs gebruikte. Coldeweijer is niet onder de indruk van de actie. “Ik ben gewoon een juicekanaal. Als ik een video ontvang van iemand die zit te snuiven, dan post ik het gewoon! Het is gewoon juice. That’s it.”


Muusse en BNR wilden aantonen dat juicekanalen zoals Life of Yvonne van Coldeweijer alles maar plaatsen zonder het te checken. helemaal lukte de actie niet,  want Coldeweijer vroeg Muusse of het klopte dat ze verdovende middelen gebruikte. Muusse ontkende, maar Coldewijer deelde de video desondanks met de volgers in haar betaalde Telegramgroep. Coldeweijer liet daarbij wel weten dat de video ‘mogelijk nep’ zou zijn.

In een reactie op de onthulling van BNR dat zij de video met Muusse in scène hebben gezet om haar te testen, laat Coldeweijer weten dat zij “niet een of andere onderzoeksjournalist is”. “Ik ben gewoon een juicekanaal. Als ik een video ontvang van iemand die zit te snuiven, dan post ik het gewoon! Het is gewoon juice. That’s it.”


Volgens BNR steeg het aantal volgers van Coldeweijers betaalde kanaal met bijna honderd leden, die elke maand tien euro betalen om ’exclusieve’ video’s te kunnen zien die op het gratis kanaal niet worden vertoond.

Aanleiding voor het sturen van de nepvideo was de uitspraak in het kort geding dat zangeres Samantha Steenwijk tegen Coldeweijer aanspande en verloor. De rechter oordeelde toen dat de vlogger te weinig bewijs had om te stellen dat Steenwijk zou zijn afgevallen met behulp van ‘illegale dieetpillen’. Coldewijer moest dat verhaal rectificeren.