GORDON niet echt van de drugs af…: ‘Een jaar heeft 365 dagen en als het dan dertig keer misgaat dan heb je 335 dagen je best gedaan’

0

Gordon mocht dan in 2019 na zijn verblijf in een Zuid-Afrikaanse afkickkliniek waar hij verbleef om zijn drank- en drugsverslaving te beteugelen van de daken schreeuwen dat hij clean en nuchter zou blijven de realiteit is toch even anders. Dertig dagen per jaar zondigt hij. “Die terugvallen zullen blijven komen in mijn leven. Ik heb af en toe een soort van uitlaatklep nodig.”

De nu 53-jarige Gordon liet zich in 2019 behandelen in een afkickkliniek en gebruikte toen, naar eigen zeggen, een jaar geen drank en drugs. Tijdens de coronapandemie had hij een terugval. De zanger verwacht dat die zullen blijven komen. “Een jaar heeft 365 dagen en als het dan dertig keer misgaat per jaar – zo reken ik dan – dan heb je nog steeds 335 dagen je best gedaan. Dat is mijn houvast,” vertelde hij in het programma Boerderij van Dorst


In zijn nieuwe woonplaats Dubai lukt het hem makkelijker om “zo min mogelijk van het pad te gaan”. In Nederland vindt hij dat moeilijker. “Je hebt het sneller dan je eten”, zegt Gordon over de bezorging van cocaïne. “Je hebt Thuisbezorgd en ‘snuifbezorgd’ en ‘snuifbezorgd’ is sneller.”

Zijn anonieme leven in Dubai bevalt hem goed. “Ik heb gewoon mijn leven weer terug. Ik kan ergens in een mall lopen waar niemand naar me omkijkt. Dat heb ik echt gemist.”