‘Gordon is een borderliner die een psychiater nodig heeft’

0

Juist op de dag dat Gordons nieuwe programma Down the Road met Gordon waarin de zanger/presentator door het land reist met een groep jongeren die allemaal het syndroom van Down hebben halen zijn collega’s hard naar hem uit. Zo zegt Eric de Zwart is Gordon ‘een borderliner die een psychiater nodig heeft’ en denkt Albert Verlinde dat Gordon en een programma over jongeren met Down een complete mismatch is.

In Veronica Superguide noemt DJ Erik de Zwart is Gordon ‘een borderliner die een psychiater nodig heeft.’ De Zwart lag in het verleden verschillende keren overhoop met Gordon. Zo beschuldigde de zanger in zijn biografie De Zwart van vals spel in Sterrenjacht. Volgens Gordon verloor hij in 1989 in dat programma omdat ‘Erik de Zwart manager was van een andere deelnemer.’ Erik reageerde op die beschuldiging met: “Je moet niet jokken, daar houd ik niet van. Gordon is een borderliner die een psychiater nodig heeft.”


Erik de Zwart in Superguide over Gordon: “Ik kan vreselijk lachen om hem, maar kan ook enorm van hem balen. Hij kan een ongelooflijke eikel zijn.” De DJ geeft een paar voorbeelden, zoals die keren dat Gordon een optreden moest geven maar niet op kwam dagen. “Hij moest eens optreden bij een bedrijf dat 100 jaar bestond, maar kwam gewoon niet. Destijds was ik medeverantwoordelijk voor zijn boekingen. Je kunt je wel voorstellen wat voor leuk gesprek ik heb gevoerd met de advocaten van dat bedrijf.”

Nu vanavond Gordon’s nieuwe programma Down the Road bij SBS begint doet ook Albert Verlinde een duit in het zakje. Hij meent dat Gordon en een programma over jongeren met Down een complete mismatch is. “Ik weet het niet. Ik vind het echt heel spannend, laat ik dat maar zeggen. Ik weet niet of Gordon nou de gedroomde man is om dit programma te presenteren. Ik mag het hopen, want ik gun het de kandidaten.”


Dat Albert twijfels aan Gordon als presentator heeft een reden. “Omdat Gordon natuurlijk wel Gordon is, snap je? En als je naar Dieter Coppens (de presentator van de Vlaamse editie, red.) kijkt: dat is een soort natuurlijke leider, een maatje, een kameraad, die op zijn eigen volwassen manier met hen omgaat. En Gordon wil er toch altijd een grap in gooien. Je moet juist op de achtergrond gaan staan.”

Dat Gordons aanpak ontwapenend werkengelooft Albert niet. “Nou ja, nee, dat denk ik niet. Ik weet niet hoe ze met het programma omgaan. Ik denk dat het team ook heel erg zoekt, want iedereen weet wat er de afgelopen tijd met Gordon gebeurd is”, zegt Albert, wijzend op de explosieve ruzie tussen Gordon en zijn ex-vriendje Jeffrey.

“Ik hoop dat het team zo verstandig geweest is om als hij zichzelf niet helemaal in de hand had, om dat kort te houden en je in de montage ziet dat het om hen draait en niet om Gordon. Als dat lukt, de vlag uit en dan zal ik jubelen hoe fantastisch het programma is.”