Gordon in België onder het mes voor gastric bypass omdat Nederlandse artsen hem weigeren te opereren

0

Gordon gaat volgende week onder het mes voor een gastric bypass vanwege zijn suikerziekte. Omdat hij volgens Nederlandse artsen ‘gezond’ is, vindt de operatie plaats bij onze zuiderburen. “In Nederland kom je niet in aanmerking als je BMI onder 35 zit. In België wordt dat wel gedaan”, aldus de zanger.

“Dit heeft puur met diabetes te maken. Het leven met suikerziekte… Er valt mee te leven, maar het is zo heftig bij mij,” vertelde de 52-jarige in de Vlaamse talkshow ‘De Cooke & Verhulst Show’. “Dat is gewoon op en af, ik krijg het niet onder controle. Het schommelt echt heftig heen en weer.”


Gordon heeft veertien jaar diabetes type 2. De zanger kan in Nederland niet terecht voor de operatie, maar in België wel. Een gastric bypass, waarbij de maag wordt verkleind en het spijsverteringskanaal omgeleid, moet oplossing bieden.
Omdat hij volgens Nederlandse artsen ‘gezond’ is, vindt de operatie plaats bij onze zuiderburen. “In Nederland kom je niet in aanmerking als je BMI onder 35 zit. In België wordt dat wel gedaan”, aldus de zanger.

Gordon sprak ook over zijn drugsverslaving. “Ik was een jaar helemaal clean, en ben dan een paar keer hervallen”, vertelt hij eerlijk. “Een verslaving, daar kom je nooit meer vanaf. Dat is een ziekte. Je moet daarmee leren leven. Je moet je leven aanpassen, en dat is wat ik nu geprobeerd heb.”