‘Smerig en leugenachtig’ – Gordon bezoekt bejaardenhuis terwijl hij wist dat hij corona had…

0


Gordon is woest op weekblad Story. Het blad schreef vandaag dat Gordon het Amsterdamse Rosa Spier Huis, een woon- en werkgemeenschap van met pensioen zijnde kunstenaars en wetenschappers in Laren, met een bezoekje had ‘vereerd’ terwijl hij toen al wist dat hij besmet was met het coronavirus. “Wat een smerig leugenachtig stuk”, reageert Gordon in een inmiddels verwijderde Instagram post.

Gordon heet het Rosa Spier Huis, een woon- en werkgemeenschap van met pensioen zijnde kunstenaars en wetenschappers in Laren, met een bezoekje ‘vereerd’ terwijl hij toen al wist dat hij besmet was met het coronavirus. Een van de beste vriendinnen van Gordon, Tineke de Nooij, maakte op die dag haar NPO Radio 5-show vanuit het Rosa Spier Huis. Gordon was niet te gast in die uitzending, maar was er wel aanwezig.


Twee ooggetuigen, waaronder tv-coryfee Han Peekel, bevestigden het bezoek op zaterdag 26 september van Gordon aan het Rosa Spier Huis aan Story. In de week voorafgaand zou de presentator positief op corona zijn getest. Het management van Gordon laat weten dat de zanger zich ‘meer dan bewust is van de risico’s van het coronavirus’. “Om die reden laat hij zich al langere tijd twee keer per week preventief op besmetting met het virus testen. Tot en met de preventieve test van 21 september waren de uitslagen steeds negatief. In de periode na deze test heeft Gordon ook geen Covid-19 klachten ondervonden. Maar na de preventieve Covid-19 test in de ochtend van 26 september werd ’s avonds laat helaas wel Covid-19 geconstateerd. Gordon is vervolgens gelijk in quarantaine gegaan.”

“Er is dus absoluut geen sprake geweest van het bewust door Gordon met Covid-19 besmetting ondernemen van activiteiten in publieke ruimten op 26 september, zoals sommige media vandaag gepubliceerd hebben”, klinkt het verder. “Integendeel, Gordon heeft met betrekking tot het Covid-19 virus er steeds alles aan gedaan om gezondheidsrisico’s voor anderen te voorkomen. Tot aan de uitslag op 26 september ‘s avond laat was er geen enkele reden om aan te nemen dat hij met het Covid-19 virus besmet was vanwege de eerdere negatieve testen. Maar Gordon heeft desondanks wel steeds de afstand van 1,5 meter bewaard tot personen in zijn omgeving, conform de RIVM-richtlijnen.”


De nacht volgend op zijn bezoek aan het Rosa werd Gordon beroofd in zijn appartement in Amsterdam Zuid. bij die beroving werd hij naakt vastgebonden op een stoel en eerst vernederd en vervolgens beroofd.

De middag na die overal, op zondag, maakte Talpa bekend dat Gordon corona heeft. “Ondanks dat Gordon geen klachten vertoonde, bleek zijn uitslag afgelopen week helaas positief”, meldde een woordvoerder van Talpa aan Shownieuws. “Op dit moment gaat het goed met Gordon. Hij vertoont nog steeds geen klachten.”

Pas de woensdag na die mededeling kwam naar buiten dat Gordon in het weekend ervoor was beroofd. Onduidelijk is nog nog altijd over hoe de twintigers, waarvan er een inmiddels is gearresteerd, bij de presentator naar binnen zijn gekomen.