Gordon belde John de Mol om over drugsgebruik zoon Johnny te klikken

0

Gordons nieuwe leven zonder drugs en drank maakt ook dat hij bezig is iedereen die hij heeft overgehaald tot drugsgebruik zijn excuses aan te bieden. Het is natuurlijk nooit leuk als je mensen moet opbellen en zeggen: ‘Sorry dat ik je aan de drugs heb geholpen.’ Maar goed, ik ben nog lang niet klaar hoor, want het lijstje is wel lang.” De vete tussen Gordon en Johnny de Mol is inmiddels  uitgepraat. Johnny de Mol was boos dat Gordon zijn vader John de mol inlichtte over zijn verdovende middelen gebruik.

l, waarin de twee met elkaar op reis gingen. Dat was te zien in de uitzending op SBS 6. De ruzie kwam gisterenavond ter sprake in het tv-programma Waar is De Mol toen Gordon voor Johnny aan het koken was op het strand en ze over Gordons afkickproces praatten. “Eén van de belangrijkste dingen heb je gedaan: in het reine komen met jezelf. Maar nog belangrijker is: ook met anderen“, begon Johnny in het door mediacourant opgetekende relaas.


Gordon: “Dat was niet makkelijk. Het is natuurlijk nooit leuk als je mensen moet opbellen en zeggen: ‘Sorry dat ik je aan de drugs heb geholpen.’ Maar goed, ik ben nog lang niet klaar hoor, want het lijstje is wel lang.”

Johnny: “Dus een aantal mensen die nu zitten te kijken, kunnen nog wel een belletje verwachten? Misschien staat er nog wel iemand naast je. Ik geloof dat wij ook nog wel iets hebben uit een ver verleden.”


In de voice-over zegt Johnny dan: “Ik hield vroeger natuurlijk ook wel van een feestje en Gordon heeft toen die ouwe van mij gebeld en me erbij gelapt. Tijd om dat eens uit te praten.”

Gordon: “Ja, maar dat is wel met goede bedoelingen geweest. Of vond je van niet?”

Johnny: “Dit gaat echt heel ver terug.”

Gordon: “Ja, toen was jij 22 denk ik, en zwaarder aan (de drugs, red) ook. Toen heb ik je vader gewaarschuwd en gezegd: ‘Dat gaat niet goed.’”

Johnny: “Als je zo bezorgd was, dan is het gek dat je niet naar mij komt.”Gordon: “Ja, maar jij zat in een heel andere vide in je leven jongen. Ik bedoel: wie ben ik om daarover te oordelen voor jou? Maar het is echt uit een goed hart geweest. En dat vond jij niet leuk. En dat kan ik me wel heel erg voorstellen. Mijn excuses daarvoor, oprecht, uit mijn hart. Ik vind het eigenlijk wel te gek dat je het opbrengt, want het heeft me echt heel lang heel hoog gezeten.”

Johnny: “Voor mij is het nu gezegd en gedaan. Maar eigenlijk als je zo open en eerlijk bent, kun je toch nooit een andere reactie krijgen dan: het is wel goed man?”

Gordon: “Je moet gewoon met je billen bloot, gewoon klaar.”