Goedele Liekens over haar huidkanker: ‘Alles went, maar ik moet me er letterlijk en figuurlijk bij neerleggen’

0

Drie maanden nadat Goedele Liekens (58) bekendmaakte dat artsen huidkanker bij haar hadden vastgesteld, heeft de tv-seksuologe voor het eerst een update gegeven over haar gezondheidstoestand. Op Vlaamse radiozender Joe doorbrak ze gisteren de stilte naar aanleiding van Wereldkankerdag. “Alles went, maar ik moet me er letterlijk en figuurlijk bij neerleggen.”

“Het is een zure appel waar ik moet doorbijten”, aldus Liekens. “Maar het leven is nog niet afgelopen voor mij. Ik heb veel hoop in onze medische wereld.” Liekens volgde al een chemotherapie, die zwaar maar doelgericht was. “Elke dag neem ik mijn medicatie in poedervorm. Ik heb bijwerkingen, maar ze zijn gelukkig niet levensbedreigend. Wel ben ik gigantisch vermoeid. Het is zo erg dat ze er een andere naam voor mogen uitvinden. Wie me kent, weet dat ik altijd al een stuiterbal ben geweest. Dat ik niet zomaar eventjes in de zetel zal gaan liggen. Maar nu kan ik niet anders. Er zijn ook dagen dat ik erg misselijk ben en koorts krijg. Alles went, maar ik moet me er letterlijk en figuurlijk bij neerleggen.”


Haar dochters Merel en Céleste zorgen intens voor hun moeder. “Ze spreken onderling af wie er wat doet. Ik word goed verwend.” Haar werk in de media en politiek laat Liekens nog even links liggen. Hoe haar nabije toekomst eruitziet, vindt ze lastig om te voorspellen. “Dat weet niemand op voorhand, dat is ook het typische aan huidkanker.”

Share.