GOEDELE LIEKENS krijgt na zware coronabesmetting zuurstofkuur

0

(Beeld: CP)

Goedele Liekens krijgt na zware coronabesmetting een zuurstofkuur en infraroodbehandeling. “Toen ik bijna niet meer kon praten, wist ik dat er iets niet klopte.”


Goedele Liekens (61) heeft een ernstige coronabesmetting opgelopen. “Toen ik me recent wou laten inenten, bleken de vaccins op”, vertelt de seksuologe in het Vlaamse ‘Dag Allemaal’.  “Een week ben ik buiten strijd geweest”, vertelt ze in het blad.

“Bibberen en beven. Koorts en hoesten. Longen die niet naar behoren functioneerden. Op den duur kon ik bijna niet meer praten. Toen wist ik dat er iets niet klopte en heb ik me laten testen. Het resultaat was duidelijk: corona. Een variant van het omnikronvirus dat twee jaar geleden zoveel mensen trof. Ik ben daar serieus ziek van geweest, en ik heb Merel ook aangestoken. Zij heeft er gelukkig minder van afgezien, omdat ze natuurlijk jonger en fitter is dan ik.”


Goedele revalideert en krijgt een zuurstofkuur en een behandeling met infraroodlampen. “Het ziet er niet uit, zo’n masker op mijn neus, maar het werkt. Ik krijg nu een behandeling zoals topsporters die krijgen. Het is niet de eerste keer dat ik corona heb, maar vorige keer leek het een lichte verkoudheid. Toen was ik natuurlijk gevaccineerd. Inmiddels is het al twee jaar geleden dat ik een prik kreeg. Ik wilde mij eind vorig jaar opnieuw laten inenten, maar er waren geen vaccins meer.’

Dan: ‘Door wat ik heb meegemaakt (Goedele doelt op de huidkanker waarmee ze geconfronteerd werd) blijf ik een risicopatiënt. Ik moet mijn gezondheid dus goed in het oog houden.”