GOED VOORNEMEN – Na jaren van drank en vrije liefde gaat opinie en tv-maker EUS trouwen met zijn Anna

0

Opinie en tv-maker, schrijver en presentator Özcan ‘Eus’ Akyol gaat na al die wilde jaren waarin hij het criminele pad op ging, in het huis van bewaring belandde en hij met bijna iedere vrouw die hij ontmoette het bed deelde, 2022 trouwen met  Anna, de vrouw van zijn dromen en de moeder van zijn kinderen.

Eus is nu weer op de buis te zien in zijn programma De geknipte gast waarin hij zijn gast de hem van het lijf vraagt. Maar Eus zelf heeft, zo schrijft Arjan Visser in het nieuwe nummer van Jan Magazine, ook een aardig verhaal te vertellen over hoe de jonge Özcan zich meer en meer terugtrok, spijbelde van school, het criminele pad op ging en in het huis van bewaring belandde en hij na al die wilde jaren Anna ontmoette, de vrouw van zijn dromen, de moeder van zijn kinderen.


Ook tijdens zijn spectaculaire entree in 2012 in de literaire wereld, drinkt en feest Eus er nog lustig op los. Toch heeft hij, door te gaan schrijven, inmiddels een flinke dam opgeworpen, vertelt hij in het interview.

‘Elke dag komt de gedachte om de boel de boel te laten wel een keer voorbij, maar ik weet nu dat het beter is om niet te zuipen en te feesten omdat ik anders niet kan schrijven – schrijven staat voor mij gelijk aan overleven – en ook omdat ik een enorm verantwoordelijkheidsgevoel heb richting mijn kinderen. Ik wil hen niet aandoen wat mij is aangedaan. Ik ben pas zesendertig, ik kan nog altijd de mist in gaan, maar ik doe er nu alles aan om dat te voorkomen. Die bekendheid zorgt trouwens ook voor een goede barrière, want als ik nu ergens met een vrouw in het café ga zitten, staat het de volgende dag in krant. Een minnares zou bovendien te veel ballast zijn. Ik wil vrij zijn van alle ruis om te kunnen doen wat ik moet doen: uitblinken in wat ik kan, wijzer worden en proberen vast te houden wat ik tot nu toe heb bereikt.”


En daar passen ook goede voornemens bij.

“Ik zie nu ook beter waar de seks uit die wilde jaren voor stond. Het is veel fijner om alles in één vrouw te vinden. Anna is mijn beste vriendin, mijn geliefde, mijn minnares. Het liefst zou ik in 2022 met haar trouwen. Dan zijn Mia en Baran zes en vier jaar oud en zullen ze zich later onze huwelijksdag kunnen herinneren. Dat vind ik ook wel een mooie gedachte: dat Baran, als hem ooit gevraagd wordt naar zijn mooiste jeugdherinnering, de bruiloft van zijn ouders zal noemen. “