GLENNIS GRACE opgepakt voor mishandelen personeel Jumbo (ook haar 15-jarige zoon zit vast)

0

Glennis Grace is samen met haar 15-jarige zoon zaterdagavond aangehouden wegens betrokkenheid bij een incident in de Jumbo in de Westerstraat in Amsterdam. Samen met een 27-jarige man worden de drie als groep verdacht van ’bedreiging, mishandeling en vernieling’. Zowel Glennis als haar zoon zitten nog vast.

Glennis Grace is, samen met haar 15-jarige zoon en een man van 27 aangehouden voor het mishandelen voor personeelsleden van een Jumbo. Zaterdagavond rond 21.00 werd het overvalalarm ingedrukt in de supermarkt aan de Westerstraat in Amsterdam. Een drietal ‘klanten’, waaronder de zangeres, zou medewerkers hebben bedreigd en mishandeld. Dat gebeurde eerder op die avond ook al een keer. Toen zou al een supermarktmedewerker zijn mishandeld door de zoon van Glennis en werden meerdere medewerkers bedreigd.


Meerdere winkelbezoekers zagen het gebeuren, en vertellen tegenover De Telegraaf dat het helemaal uit de hand liep. “Medewerkers werden geschopt en geslagen en een van hen had zelfs een bloedneus”, aldus een ooggetuige. Het incident begon toen de zoon van Glennis de winkel zijn uitgezet toen hij zaterdagavond rond half acht rokend binnenkwam. Daarbij zou hij het personeel hebben aangevallen en bedreigd. Volgens De Telegraaf kwam de zoon later op de avond, rond 21.00 uur, samen met zo’n tien andere personen de winkel binnen, waarna ze het Jumbo-personeel aanvielen.

Een getuige vertelt in de krant: “Ik was rustig boodschappen aan het doen, toen het winkelpersoneel ineens werd aangevallen door een grote groep mensen. Het ging om zo’n 10 à 15 personen en het was compleet chaos in de winkel.” Volgens de winkelbezoeker werden de supermarktmedewerkers fysiek aangevallen. „Ze werden geschopt en geslagen en een van hen had zelfs een bloedneus.”


Meerdere klanten laten aan de Amsterdamse zender AT5 weten dat een groep mensen binnenkwam die verschillende medewerkers van de supermarkt begonnen te slaan en schoppen. Zo vertelde een ooggetuige: “Ik zag een man op een medewerker zitten. Ze hebben hem op de grond gelegd en in zijn gezicht geslagen. Het zijn allemaal nog hele jonge medewerkers. Ik vind het vreselijk laf.” Een andere getuige laat weten meerdere gewonden te hebben gezien. “Er was iemand met een blauw oog en ik zag iemand met een bloedneus.”

Volgens advocaat Kerem Canatan, die Glennis met zijn kantoorgenoot Tom Gijsberts bijstaat, bevestigt aan de krant dat Glennis en haar zoon zijn aangehouden, maar geeft een andere lezing van de gebeurtenissen. Volgens hem heeft de zoon aan Glennis verteld dat hij zonder enige waarschuwing vooraf ’vrijwel meteen mishandeld is’ door medewerkers van de Jumbo toen hij daar een elektronische sigaret opstak. “Toen onstond een soort vechtpartij, waarbij meerdere medewerkers zich met geweld tegen hem hebben gericht. Hij vertelt dat hij daarbij geduwd is en met zijn hoofd tegen een kast of een stelling is aangekomen.” Volgens de advocaat liep hij daarbij diverse verwondingen op aan het hoofd, in het gezicht en aan zijn handen.

De advocaat van Glennis bevestigt dat toen haar zoon met verwondingen thuiskwam en vertelde dat hij mishandeld was, Glennis met een vriend en haar zoon naar de winkel is gegaan. Daar zou Glennis twee medewerkers hebben aangesproken, waarop een ’verhitte discussie’ ontstond waarin Glennis zich niet serieus genomen voelde. „Ze had het gevoel dat ze haar aan het uitlachen waren. Zij zou een van de medewerkers hebben geduwd. De verdenking is dat zij ook zou hebben geslagen en geschopt, maar daar herkent zij zichzelf niet in.” Glennis Grace wordt verdacht van openlijke geweldpleging. Moeder en zoon worden nog verhoord. Haar advocaat Canatan is hoopvol dat Glennis zondagavond weer naar huis kan en niet langer wordt vastgehouden.

Glennis Grace startte vlak voor het vermeende incident nog een online zoektocht naar de liefde begonnen. De zangeres had afgelopen zomer oogcontact met een man op een Amsterdams terras, en deed een oproep om hem te vinden…

Op Instagram vroeg Glennis haar volgers om hulp. “Ik zat hier van de zomer op het terras. Toen zag ik iemand naar me kijken, hij bleef kijken… Ik heb die man nooit meer gezien maar hij was leuk, heel leuk. Help me out. Hij was een beetje blond, maar hij had wel een rotkop. Maar ik hou ervan.”Als het aan Glennis ligt komt zij graag in contact met de man. “Ik kan me hem nog heel goed voor de geest halen. Dm me!”.