Giel Beelen verslaapt zich voor tweede keer in een week (misschien omdat hij ‘maar’ 70.000 euro verdient?)

0

Giel Beelen verdient nog ‘maar’ 70.000 euro (Beeld: Radio 2)

Giel Beelen heeft zich afgelopen nacht verslapen waardoor hij zijn eigen radioshow tussen 04.00 en 06.00 op Radio 2 niet kunnen presenteren. En dat is al de tweede keer sinds hij in de nacht aan de slag ging. Beide keren zou de wekker op zijn telefoon niet hebben gewerkt. Giel zou toch een nieuwe telefoon moeten kunnen kopen, want hij verdient een slordige 70.000 euro. Een bedrag dat in de beleving van Giel aan de magere kant is.


“Giel zijn telefoon liet hem vorige week al in de steek, en heeft het vannacht helemaal begeven”, aldus een woordvoerder van BNNVARA. “Hierdoor heeft hij tot zijn spijt zijn show niet kunnen presenteren, wat we erg vervelend vinden voor zijn luisteraars. Natuurlijk spreekt BNNVARA hierover vandaag met Giel, maar over de inhoud hiervan doen we verder geen mededelingen.”

Beelen kwam afgelopen vrijdag ook al te laat voor zijn eigen uitzending, omdat hij zich had verslapen. De radio-dj kon toen nog de laatste dertig minuten van zijn show presenteren.Normaliter is het presentatieduo Erik-Jan Rosendahl en Rick van Velthuysen tot 4.00 uur in de nacht op de radio te horen. Zij bleven afgelopen vrijdag tot 05.30 aan het woord en vndaag tot het eind van Giels show.


Giel Beelen stapte recent over van Talpa’s Radio Veronica naar de publieke omroep waar hij op NPO Radio 2 op werkdagen twee uurtjes radio maakt tussen 4.00 en 6.00 uur in de nacht. Een tijdstip waarop de luistercijfers de nul benaderen. De beloning is volgens Bellen nogal karig met zo’n 70.000 euro per jaar.

“Het gaat uiteindelijk om de verhoudingen. Ik verdien nu denk ik 30 procent van wat ik bij Talpa verdiende. Ik verdien nu fucking weinig. Nou ja, helemaal niet weinig, maar wel relatief gezien.” Het magere salaris is dan ook even wennen voor Beelen (43) die als ochtendjock bij Radio Veronica zo’n 250.000 per jaar incasseerde.

Het maakt dat Giel fors moet bezuinigen. “Ik moet van mijn auto af, dat is een lease-auto. Ik heb even onderzocht dat het duurder is om af te kopen, dus dat doe ik ook niet, want dan gooi je geld weg, dus ik zit netjes het contract uit, maar ik ga niet dat type auto in de toekomst meer rijden, nee.” vertelt hij aan Privé TV.

Heeft hij al spijt van zijn overstap nu hij zoveel minder te besteden heeft? “Nee, het is een keuze natuurlijk. Het heeft bij mij ook een beetje gekneld, omdat het ook gaat om een soort aanzien en salaris. Dat waren twee argumenten om te denken: ik blijf bij Veronica. Maar je moet ook naar je hart luisteren en als je voelt dat je ergens anders gelukkiger wordt, dan is geld op mijn bank natuurlijk niets.”

Giel hoopt in de toekomst bij de publieke zender wel meer te gaan verdienen. “Het is een kort contract, maar er zit wel toekomst in. Als het alleen maar was: o leuk, we hebben een plekje in de nacht, punt, dan had ik het misschien ook gedaan, maar er is wel een soort van ambitie.”Met rond de 70.000 euro per jaar zit Beelen fors onder het salarismaximum van de NPO, dat dit jaar op 201.000 euro ligt. Maar ook die 201.000 euro is nog een stuk minder dan hij vroeger bij 3FM incasseerde. Eind 2016 kwam naar buiten dat Giel Beelen €5.6 ton per jaar zou verdienen. Dit werd later bijgesteld naar €3.8 ton. Beelen: “3FM was een heel andere tijd. Exact, toen was er nog geen Balkenende-enorm.”

Bij zijn afscheid bij Radio Veronica heeft Giel Beelen (43) zijn oude baas John de Mol (65) een potje met tijm gegeven, vertelde de nieuwe NPO Radio 2-dj vandaag in ‘De Perstribune’ op NPO Radio 1. Het was als grapje bedoeld, zei Giel. “Ik gaf mijn oud-collega’s en John de Mol een potje met tijm, als in ‘It’s time to go’.” Hoe de Talpa-baas op zijn cadeautje reageerde is niet bekend. “Ik heb John eigenlijk niet gesproken”, moest Giel bekennen.