GEZELLIG… Moeder Maxima drie maanden ‘gevangen’ op Huis ten Bosch

0

De meeste mannen moeten er niet aan denken hun schoonmoeder drie maanden over de vloer te hebben, maar dat geldt niet voor koning Willem-Alexander. ‘Ik heb een schat van een schoonmoeder’, vertelt de koning die het dan ook helemaal niet erg vond dat de paar daagjes dat Maria del Carmen Cerruti op visite zou komen een paar maanden werd…

Maria del Carmen kwam begin maart naar Nederland om op te passen op de prinsessen Amalia, Alexia en Ariane terwijl Willem-Alexander en Máxima op staatsbezoek in Indonesië waren. Maar toen het koningspaar weer in ons land was was er ook corona en moeder Maria Zorreguieta niet terug naar Argentinie.


Afgelopen vrijdag, tijdens de jaarlijkse zomersessie, blikten koning en koningin terug op afgelopen maanden die in het teken van corona stonden en dus ook op de lange periode dat ze de moeder van Maxima over de vloer hadden.

Zo lang je schoonmoeder over de vloer hebben, was volgens WA geen enkel probleem, want “Ik heb een schat van een schoonmoeder”. Ook vond de koning het fijn om zijn schoonmoeder onder de pannen te hebben om zo de prinsessen de kans te geven om hun grootmoeder beter te leren kennen.


Inmiddels is Maria Zorreguieta weer naar huis gevlogen. Of dat verstandig is nog maar de vraag, want het aantal coronabesmettingen loopt nog altijd op in haar thuisland Argentinië nog flink oplopen, en dat baart Máxima zorgen. Maar moeder Zorreguieta was niet op andere gedachten te brengen. Maxima: “Ze miste haar leven daar. Je verlangt toch ook naar je eigen huis, maar we hebben een fantastische tijd samen gehad.”

 

Share.