Gewapende overvallers houden Ali B onder schot en pakken hem zijn Rolex af

0

Ali B is voor zijn huis aan de Fokkeboom in Almere overvallen. Gewapende overvallers hielden Ali B onder schot en pakken hem zijn Rolex af. “De mensen wilden wat hebben, ik heb het gegeven. Ik dacht: hoe eerder je het geeft, hoe eerder je er vanaf bent”, aldus Ali B. Ali B is bepaald niet de eerste bekendheid die van zijn Rolex beroofd wordt.

Ali B en zijn chauffeur zijn donderdagavond rond 20.45 uur bij zijn woning in Almere overvallen door gewapende overvallers, vertelt Ali in een video op Instagram. De 40-jarige rapper zegt dat hij en zijn gezin hierbij ongedeerd zijn gebleven. “Het gaat goed, we zijn gezond. “De mensen wilden wat hebben, ik heb het gegeven. Ik dacht: hoe eerder je het geeft, hoe eerder je er vanaf bent”, aldus Ali B. “Ik laat de politie zijn werk doen.”


Eerder dit jaar was de Fokkeboom ook al in het nieuws. In maart werd er een explosief gevonden bij een huis. De gemeente besloot daarna om camera’s op te hangen rond de desbetreffende woning. De technische recherche doet onderzoek. De wijk is afgesloten en er is veel politie aanwezig.

Na de Rolex roofovervallen op onder meer René van der Gijp en Gordon zei Andre Hazes een jaar gleden op Radio 538. “Ik draag geen klokken meer, nee. Als het op straat gebeurt, lijkt het me verschrikkelijk, maar het lijkt me écht heel erg als het thuis gebeurt”, aldus de zanger, die daarom zijn klokkies in de uit huis heeft geplaatst.


Douwe Bob vertelde in maart aan Playboy dat hij na een avondje stappen door een onguur type staande werd gehouden die het had voorzien op zijn Rolex. Douwe: “Op de terugweg werd ik op mijn kop geslagen en kreeg ik een pistool in mijn gezicht. Ze hebben zo m’n klok van mijn pols gerukt. Sindsdien kijk ik dus wel wat beter uit.”

Ee vader van presentatrice Nicolette van Dam werd in februari 2020 op de Amstrdamse Apollolaan aangevallen, met grof geweld tegen de grond gewerkt en beroofd van zijn horloge. Slachtoffer Van Dam liep diverse schedelbreuken op, zijn kaak werd verbrijzeld. Hij moest een reeks operaties ondergaan.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Ali B (@alibspec)