BOOS! Gewapende man in BNNVARA-pand wilde TIM HOFMAN vermoorden

0

Een man met een vuurwapen is het gebouw van BNNVARA binnengedrongen met als doel om Tim Hofman te vermoorden. De 41-jarige man uit Breda is direct door de politie in hechtenis genomen. Waarom de man de BOOS-presentator wilde ombrengen is onduidelijk.

De man is geen ex-werknemer of iemand die op wat voor manier dan ook verbonden lijkt te zijn of zijn geweest aan BNNVARA of een van de andere omroepen. De man heeft niet in een BOOS-uitzending gezeten of is daar onderwerp van gesprek geweest.


Vlak voor het weekend meldde Panorama dat er op 6 september een incident heeft plaatsgevonden op het Mediapark, waarbij een 41-jarige man uit Breda is aangehouden. BNNVARA wilde geen vragen van het tijdschrift beantwoorden, maar komt nu in een persverklaring alsnog met tekst en uitleg.

“Op woensdag 6 september is er ’s avonds rond de klok van 21.00 uur een man het gebouw ingelopen. Hij heeft bij de aanwezige beveiliger te kennen gegeven dat hij daar was om Tim Hofman om het leven te brengen. De betreffende beveiliger heeft op een zeer adequate manier gehandeld en direct de politie ingeschakeld.”


“De man is naar buiten geleid, in hechtenis genomen door de politie en zit nog steeds vast. De man bleek een tas bij zich te hebben met daarin een vuurwapen en een mes. Bij ons is geen informatie bekend over explosieven die de man bij zich zou hebben, zoals afgelopen vrijdag in de media werd gesuggereerd.”

Na het incident bleek dat de man al eerder die dag het pand in was geweest om te proberen via de receptie een ontmoeting te regelen met Tim. Dat is niet gelukt. “In de avond is hij, zoals gezegd, teruggekomen en uiteindelijk door de politie in hechtenis genomen”, aldus een woordvoerder van de omroep.

De verdachte is in afwachting van een proces dat naar verwachting eind december zal beginnen, aldus BNNVARA. “Over de mogelijke motieven van de verdachte kunnen we op dit moment geen mededelingen doen, omdat dit onderdeel is van het onderzoek en wij als bedrijf nog geen inzage hebben gehad in het dossier of verslagen van het verhoor.”