Gestorven van verdriet: Moeder van in juni omgebrachte GINO (9) dood aangetroffen in haar huis

0

De moeder van de eerder dit jaar door Donny M. om het leven gebrachte Gino (9) is dood gevonden in haar woning in Maastricht. Ze zou een natuurlijke dood zijn gestorven. Een woordvoerster Namens de Familie noemde de dood van de moeder ‘vreselijk’ voor de beide zussen van Gino. Volgens haar had de moeder ‘enorm veel verdriet’ over de dood van haar zoontje.

De politie vond het lichaam dinsdagavond in haar huis aan de Gildenweg in Maastricht en wil slechts bevestigen dat er iemand is overleden in een woning in de straat. Maar omdat er geen misdrijf heeft plaatsgevonden doet de politie verder geen mededelingen.


“Dit is met geen pen te beschrijven”, zegt de woordvoerder van Namens de Familie, de organisatie die de moeder en beide zussen van Gino bij na de verdwijning en moord op het jongetje bijstond, tegen De Limburger. “De dood van Gino is nog zo vers, wat doe je als je dit hoort. Opnieuw een afscheid en een uitvaart. Bovendien nadert de tweede proforma-zitting rond de dood van Gino. Dit is voor de dochters van de moeder, zussen van Gino, een hele nare tijd.”

Op 5 december is de tweede niet inhoudelijke, voorbereidende zitting rond de verdachte van de moord, ontvoering en misbruik van Gino, Donny M. De 9-jarige Gino verdween op 1 juni tijdens het voetballen buiten in Kerkrade. Enkele dagen later werd zijn lichaam gevonden achter een uitgebrande woning in Geleen. De 22-jarige M. werd vlak voor de vondst in diens woning, vlakbij de vindplaats van Gino, opgepakt.