Geschokte Amalia: ‘Wie mij als eerste te pakken zou nemen verdiende 100 euro speltegoed voor computerspelletje Fifa’

0

(Beeld: RVD)

Hoe pijnlijk moet het zijn geweest toen prinses Amalia erachter kwam dat jongens een weddenschap hadden “over wie Amalia het eerste te pakken had”. De winnaar kreeg een 100 euro tegoed in computerspelletje Fifa.


Een eventuele relatie houdt prinses Amalia privé, maar dat ze een romantische ziel is mag iedereen weten. Haar man man heeft dan ook galante manieren. Of zoals ze zelf zegt in het boek Amalia, geschreven door Claudia de Breij: ‘zoals je nog ziet in de films over keizerin Sissi’.

In het boek vertelt Amalia niet alleen dat ze van jongens houdt die galante manieren hebben en zeker niet van jongens die lomp zijn. Dat galant zijn hebben Duitsers volgens haar beter onder de knie dan Nederlanders. Een voorkeur voor galante Duitsers lijkt een familietrekje van de vrouwelijke Oranjes te zijn. In Nederland heeft een staatshoofd nog nooit een Nederlandse partner gehad.


Amalia’s voorkeur voor Duitse mannen zou kunnen komen door familiebanden. Het zou zomaar kunnen dat de volgende prins-gemaal, na Bernhard en Claus, weer een Duitser wordt.

Hollands, en Niet bepaald galant, was de weddenschap die een aantal jongens bleken te hebben ‘over wie Amalia het eerste te pakken had’. Degene die de kroonprinses als eerste aan de haak zou slaan, zou een tegoed van 100 euro voor het computerspelletje Fifa krijgen.