‘Gertrude las in de supermarkt hoe haar Dirk haar al een jaar lang bedroog met zijn Kate’

0

Dirk en Gertrude (Beeld: Frans van Zijst)

Gertrude, de vrouw van wie Dirk Kuyt tot ieders verassing plotseling vorig jaar wilde scheiden, maakte vorige week bij het boodschappen doen kennis met de vrouw die haar huwelijk deed ontploffen. In de supermarkt werd zij keihard geconfronteerd met de beeltenis van Kate Ruinemans en het verhaal dat haar Dirk al meer dan een jaar met Kate samen zou zijn. Kate, ook nog eens een vrouw die Gertrude kende.


De onthullingen van weekblad Privé vorige week zijn bij Gertrude, die sinds haar vijftiende een relatie met Dirk Kuyt had, aangekomen als een mokerslag. Pas sinds enkele weken wist zij dat er een andere vrouw in het leven van Dirk is.

In de supermarkt zag ze de foto’s van op de voorkant van weekblad Privé en las dat Dirk al ruim een jaar een geheime relatie heeft met Kate Ruinemans.


‘Gertrude heeft tot november wel de hoop en het idee gehad dat het allemaal goed zou komen,’ zo zegt een vriendin deze week in weekblad Privé. ‘Ze dacht dat het een bevlieging was en dat Dirk nooit een relatie van 22 jaar zomaar zou beëindigen.

Volgens die vriendin zou tijdens een vakantie op Aruba, in januari vorig jaar, Dirk voor het eerst zijn twijfels over hun gezamenlijke toekomst hebben geuit. Hij had tijd voor zichzelf nodig. Na die vakantie checkte hij  in bij Hotel Huis ter Duin in zijn woonplaats Noordwijk. Dirk wilde tot rust komen… .’ Maar in juni ging Dirk ineens een stap verder ging en wilde maakte hij het nieuws van zijn scheiding wereldkundig.

Gertrudes vertrouwelinge in het weekblad: ‘Ik kreeg kort daarvoor van Gertrude een telefoontje dat het helemaal mis was. In een interview met De Telegraaf bracht hij naar buiten dat het een gezamenlijk besluit was. Dat de vlam was gedoofd. Gertrude keek daar nogal van op, om het voorzichtig te zeggen. In eerste instantie dacht ze nog dat hij verkeerd geciteerd moest zijn. Het wás helemaal geen gezamenlijke beslissing. Zij wilde er juist alles aan doen om de boel te redden. Ze begreep er helemaal niets van. Maar het besef was er wel ineens dat het hem nu menens was.’

Maar dat er een andere vrouw in het spel was, vermoedde Gertrude toen nog niet. Afgelopen december kwam de aap uit de mouw en vertelde Dirk dat hij een nieuwe relatie had. Daar bleef het bij. Voor Gertrude was het dan ook vorige week pijnlijk om in Privé dingen te lezen die haar Dirk vergeten te vertellen was over zijn nieuwe relatie en vlam.

Dirk Kuyt: nieuw haar en nieuwe liefdeEn dan kent zij Dirks nieuwe liefde Kate ook nog eens van IT4Kids. Gertrude was altijd aanwezig als er een gala was. Kate organiseerde dat. Ze heeft zelfs nog met haar gesproken. De scheiding verloopt, volgens weekblad Privé, nogal stroef. De Noordwijkse bron van het blad zegt: ‘Officieel zijn ze nog getrouwd. Het duurt nog wel even voordat ze eruit zijn. Financieel is er veel te regelen. Daar heb je advocaten voor.’

Een van die advocaten van Gertrude, de van tv bekende Kim Beumern, zegt:  ‘Het is niet de keuze van Gertrude geweest om uit elkaar te gaan. Ze heeft heel veel verdriet door alles wat nu speelt. Ze doet enorm haar best om dit te verwerken. Het enige wat ze kwijt wil, is dat de naam van de vrouw in het verhaal van Privé, dezelfde is als die Dirk tegen haar heeft gezegd. Maar ze wil er verder niets over zeggen.’

‘Dirk Kuijt heeft van de door Privé geboden gelegenheid om commentaar te geven geen gebruik gemaakt’. schrijft het weekblad.

 

 

 

Share.