GERT VERHULST: ‘Ik drink minder, van alcohol krijg ik steeds vaker donkere gedachten’

0

(Beeld: CP)

Gert Verhulst (55) drinkt steeds minder alcohol. Hij zegt dat hij van alcohol steeds vaker donkere gedachten krijgt. “Ik denk dan vaker aan de dood”


Gert Verhulst vertelt in de Belgische Story dat hij weliswaar niet volledig gestopt is met alcohol drinken, maar wel veel minder drinkt. “Ik ben wel eens een maand gestopt met drinken en het resultaat was ontnuchterend”, zegt hij. Hij voelde zich al snel energieker en positiever.

Van alcohol krijgt Verhulst steeds vaker donkere gedachten. “Dat neemt geen dramatische proporties aan. Het heeft niets met zelfdoding of zo te maken. Maar ik denk dan vaker aan de dood. Ik ben ondertussen 55 jaar, dat wil zeggen dat ik allicht over de helft zit en daar word ik niet vrolijk van, want ik leef graag. Ik wil nog veel dingen meemaken en mijn kleinkinderen zien.”


Verhulst zegt die donkere gedachten sinds zijn dertigste te hebben. “Maar ik merk dat het toeneemt naarmate ik ouder word. Je ziet meer en meer mensen wegvallen, ook mensen die jonger zijn. De dood is een heel democratisch systeem. Het maakt niet uit of je arm of rijk bent, het staat iedereen te wachten.”