Gers Pardoel verwijderd #ikdoenietmeermee filmpje, maar blijft achter inhoud staan

0

Cabaretier en presentator Jan Jaap van der Wal veroordeelde de #ikdoenietmeermee-oproep van Gers Pardoel, zo vertelde hij in de Vlaamse talkshow ‘Vandaag’. en daarbij had hij het speciaal over zanger Gers Pardoel, die in Vlaanderen jurylid is bij the Voice Kids. “Het is echt crimineel, vind ik. Gers Pardoel bijvoorbeeld, die werkt met kinderen als jurylid van ‘The Voice Kids’. Als ik VTM was zou ik zeggen: jij doet dat programma volgend seizoen niet.” Pardoel, die wel het gewraakte filmpje verwijderde na de commotie, blijft echter achter de inhoud staan.

Gers Pardoel reageerde op Jan Jaap van der Wal in het Vlaamse ‘Gert Late Night’. “Je (Van der Wal, red) trekt het in de criminele sfeer, zegt hij. Dat is gewoon een mening”, aldus Gers (39). “Ik heb die post wel verwijderd van mijn Instagram. Niet omdat ik er niet achter sta, want ik deed al heel lang niet meer mee aan al die regels. Maar om op Jan Jaap terug te komen: ik ben niet gewoon jurylid, ik ben coach. En ik vind dat ik iets toevoeg aan ‘The Voice Kids’, en dat dat losstaat van mijn mening hierover. Ik geef ook niet de boodschap aan kinderen dat ze iets moéten doen. Of aan andere mensen. Maar volgend jaar wil ik dus gewoon weer ‘The Voice Kids’ doen. Ik doe mijn best daarvoor.”


In ons land is zangeres/infuencer Famke Louise vanwege de commotie rond #ikdoenietmeermee een grote opdracht kwijt geraakt. Femke had een optie om op te treden in het nieuwe Scala Theater in de Utrechtse Jaarbeurs, een coronaproof theaterconcept dat morgenavond wordt geopend door André Hazes. Maximaal 1040 man publiek kan in het theater terecht. “Met een artiest die zich op die manier over corona uit, willen wij niet geassocieerd worden,’′ stelt Van den Heuvel van Senf, dat de programmering verzorgt in het AD.

De onder jongeren populaire zangeres sloot zich deze week aan bij de actie #ikdoenietmeermee, een initiatief van Viruswaarheid-activist Willem Engel en plaatste ze de video die vraagtekens zette bij het coronabeleid van het kabinet waaronder de effectiviteit van mondkapjes. Dit voorjaar kreeg ze nog enkele tienduizenden euro’s van het RIVM om de maatregelen juist te promoten. Haar deelname aan de actie kwam haar op veel kritiek te staan, omdat de boodschap die zij verspreidde potentieel gevaarlijk is.


Gisteravond verwijderde ze het filmpje en beloofde zich te laten voorlichten. Ze zei ooksorry tegen ‘allen die zich gekwetst of verward hebben gevoeld’.