GERARD COX weigert afscheid te nemen van doodzieke WILLEBRORD FREQUIN

0

Gerard Cox (82), Barrie Stevens (77), Peter Faber (78) en Willibrord Frequin (80), leken vrienden voor het leven te zijn. Maar dat was alleen op tv waar ze gevieren twee seizoenen lang de RTL-realityserie Beter laat dan nooit maakten. Nu Willebrord Frequin zo ernstig ziek is en niet lang meer te leven wil Gerard Cox zelfs niet meer over Willebrord praten.

Waar Barrie Stevens en Peter Faber best op verzoek van De Telegraaf herinneringen willen ophalen over de avonturen die ze samen met de nu voor zijn leven vechtende Willebrord beleefde in Beter laat dan nooit ziet Gerard Cox dat niet zitten.


De boodschap van het management van Cox is overduidelijk, schrijft De Telegraaf vandaag. Zanger en acteur Gerard Cox wil géén contact meer met Willibrord Frequin. Ook niet nu Willebrord ernstig ziek is. Gerard Cox laat via zijn management weten ’geen behoefte’ te hebben om warme herinneringen aan de twee tv-reizen naar Azië (2018) en Zuid-Amerika (2020) op te halen. De Rotterdammer zou totaal geen behoefte voelen om zijn reisgezel, die lijdt aan een zeer agressieve vorm van de ziekte van Parkinson, een hart onder de riem te steken. Hij wil geen persoonlijk contact met hem.

Peter Faber, die in de krant wel herinneringen aan Willebrord ophaalt, zegt met eigen ogen te hebben gezien dat de relatie tussen Willibrord en Gerard Cox niet goed was tijdens de trips. “Gerard had zo’n last van het egocentrische gedrag van Willibrord. Hij vond dat Willibrord tijdens de twee reizen de entertainer uithing. Gerard had daar, vooral in het begin, moeite mee. Ik denk dat Gerard niet over Willibrord wil praten, omdat hij dan erg radicaal over hem zal oordelen.”


Faber zegt soms ook wel moeite te hebben gehad met Frequin. “Willibrord en ik verschilden regelmatig van mening. Gerard, Barrie en ik zijn entertainers en Willibrord is een exponent en van oorsprong een journalist. Af en toe vond ik hem een echte uitslover, maar door die botsingen onderling werd het programma wel beter. We hadden soms lange gesprekken met elkaar nodig om weer op een lijn te komen.”

Faber liet afgelopen januari wel verstek gaan bij de presentatie van de biografie van Willibrord, Verlegen vlegel. “Tijdens de opnamen van Beter laat dan nooit hadden we veel contact met elkaar en daarbuiten niet of nauwelijks. Ik had er soms moeite mee hoe hij met mensen omging. Dan kon hij zomaar iemand plotseling afsnauwen, ook tegen de mensen van het programma. Hij zei een keer over het reisprogramma tegen mij: ’Je mag blij zijn dat je mag meedoen.’” Desondanks is en blijft Willibrord, volgens Peter, een bijzondere man. „Die man is uniek. En nogmaals: ik waardeer hem zoals hij is.”