GEORGINA VERBAAN (44): ‘Ik word echt zo’n zure vrouw van middelbare leeftijd’

0

(Beeld: NPO)

Georgina Verbaan, vorige week 44 jaar geworden, vindt van zichzelf dat ze een zure vrouw van middelbare leeftijd wordt. Ze is ook niet echt op zoek naar een man, maar soms wel. “Ik date soms. Ik kom niet vaak in de kroeg, maar ik kom weleens iemand tegen op het werk, in de sportschool of via de datingapp Raya.”


Soms wil Georgina Verbaan wel weer twintig zijn, maar de realiteit is dat ze 44 jaar is. “Toen ik in de twintig was, vond ik ouder worden echt een angstaanjagend idee, maar nu ben ik er heel relaxed onder. We worden allemaal ouder, tenminste dat hoop je dan maar. Ik mis soms wel die jongere levensfase en voel me nu een beetje tussen levensfases in staan, want ben ik letterlijk gewoon iemand van middelbare leeftijd. Soms ben ik ineens zo’n snauwende vrouw, die dingen roept naar toeristen op de fiets die zwalkend over straat gaan. ‘The bike lane is over there!’ Of dan zie ik een hele lange rij mensen staan voor zo’n influencer koekjeswinkel en dan roep ik ineens: ‘It’s just a cookie’ of: ‘Go to the museum!’ Ik word echt zo’n zure vrouw van middelbare leeftijd, maar daar geniet ik eigenlijk wel een beetje van,” zegt Verbaan in Marie Claire.

Op de vraag van het blad ‘en hoe zit het eigenlijk met jouw dating leven?’zegt Georgina: “Ik date soms. Ik kom niet vaak in de kroeg, maar ik kom weleens iemand tegen op het werk, in de sportschool of via de datingapp Raya. Het grappige is, ik kijk graag naar datingprogramma’s op tv, en daar zie je vaak dat vooral mannen zo weinig vragen terugstellen. Nou, dat is wel iets wat ik in het echt óók heb opgemerkt.”


Geloof Verbaan in die ene, grote liefde? “Nou, ik weet niet of ik erin geloof, maar ik vind het een mooi streven. Het lijkt me heerlijk om samen met iemand te groeien. Ik weet alleen niet of ik er helemaal voor gemaakt ben. En ik weet ook niet of ik nog met iemand in één huis zou kunnen wonen. Maar goed, met de juiste persoon denk ik daar misschien wel heel anders over.»