BINNENKIJKEN – Ewout Genemans maakt snelle winst van een bijna drie ton op appartement waar hij overvallen werd

0
Ewout Genemans heeft een snelle winst van bijna drie ton geboekt op een appartement in Amsterdam-Zuid dat hij pas anderhalf jaar geleden kocht, maar waar hij zich niet meer veilig voelde nadat hij voor de deur van zijn huis overvallen werd.

Genemans kocht het appartement voor 925.000 euro en heeft het nu recent verkocht voor 1.198.000 euro. Een snelle winst van 273.000 euro.  Ewout verlaat een dubbel bovenhuis van 137 m2 met twee balkons en een dakterras. Het totaal aantal kamers bedraagt vijf, waaronder drie slaapkamers en 1 badkamer, verdeeld over de twee woonlagen. Koken kan in de luxe keuken voorzien van diverse inbouwapparatuur. Eyecatcher is het dakterras met een dakhuis, van waaruit je uitzicht hebt over het Vondelpark en Amsterdam Zuid.


Het appartement is modern ingericht met lichtgrijze wanden en een parketvloer. Glazen schuif- deuren scheiden de woonkamer van de keuken.

De snelle verhuizing lijkt alles te maken te hebben met het feit dat de presentator van Verslaafd! voor de deur van zijn appartement in november vorig jaar werd overvallen toen hij thuiskwam. ’Hij parkeerde zijn auto en twee mannen trokken zijn autodeur open, belaagden hem en sloegen hem’, zei
een woordvoerder van de politie. ’Hij heeft geprobeerd zich te verdedigen. Het was overduidelijk dat hij aan de beurt was om beroofd te worden.’


Het voorval vond plaats kort na de eerste uitzending van het programma Bureau BurgwallenHierin ontmaskerde Ewout een bende die willekeurige slachtoffers op straat beroofden. “Het is wel heel toevallig dat ik nu een programma op tv presenteer waarin we aandacht besteden aan dit soort berovingen. Anders dan in het programma lijkt dit op een doelgerichte actie. Het was niet zo dat ik daar toevallig liep. Ze lijken bedacht te hebben om mij op deze manier te beroven”, vertelde Ewout tegen RTL Boulevard.

De politie meende dat het toeval is. “De verdachten uit het programma zijn andere types. Wij denken niet aan een connectie. Maar hij zal misschien aandacht hebben gekregen van iemand die de beroving de moeite waard vond en dat dit toeval is. We gaan er wel vanuit dat dit gericht was op Ewout.”