GEMEENTE TILBURG koopt DIT HUIS van NO SURRENDER-baas CORIN DENIS en maakt er KLUSCENTRUM van

0
Het woonhuis van No Surrender-baas Corin Denis in de Tilburgse wijk Broekhoven wordt een klushuis voor buurtbewoners. De ‘beroepscrimineel’ en captain van motorclub No Surrender die in de cel zit verdacht van betrokkenheid bij het produceren van synthetische drugs kon zijn hypotheek niet meer betalen waarop de bank het pand wilde laten veilen. Maar zover kwam het niet, want de gemeente kocht het onderhands voor €210.000.

Het huis van een captain van motorclub No Surrender werd midden september 2016 op last van de burgemeester voor drie maanden gesloten nadat in het pand aan de Don Sartostraat in april drugs en wapens werden gevonden. Bij de inval blies de politie de zwaar beveiligde voordeur met explosieven uit zijn sponning.


Vlak voor de inval bij Corin had hij nog de plechtige eerste communie van zijn zoontje Frans gevierd, die door de buurt werd gereden in een open Bentley. De rest van de familie, bijna allemaal hebben ze wel eens gezeten voor drugshandel, volgde in een witte Lamborghini.

Eind vorig jaar zegde de bank de hypotheek op omdat Denis zijn hypotheek al een tijdje niet betaald had. Denis zat toen al in Huis van Bewaring in Grave verdacht van betrokkenheid bij het produceren van synthetische drugs. Zijn zaak komt in juni voor.


De captain van motorclub No Surrender voelt zich overigens slachtoffer van ‘de spelletjes van justitie’. De man werd een aantal keren gezien in bedrijf Party King in Best, dat volgens justitie een ‘rovershol’ was waar tientallen drugscriminelen bijeen kwamen om hun zaakjes te regelen. Het maakt, zo beseft Denis ook, dat hij de schijn tegen heeft. Hij geeft toe dat hij daar een paar keer geweest is: “Om een beetje te ouwehoeren, meer niet”, zoals hij tegen het Brabants Dagblad zei.

Voor Justitie geldt hij echter als een ‘beroepscrimineel’ die, net als veel familieleden, al vaker veroordeeld is voor drugszaken. Hij staat ook bekend als een bepalend figuur in de volkswijk Broekhoven.

De gemeente Tilburg heeft na een bezoek aan Sicilië, waar de autoriteiten proberen om de bevolking te betrekken bij hun strijd tegen de maffia, nu zijn woning gekocht voor €211.000 om er een kluscentrum voor de buurtbewoners van te maken. Pal tegenover het huis van Denis bevindt zich al wijkcentrum De Spijkerbeemden. De bedoeling is dat de klussers begin juni van start kunnen met hun werkzaamheden.

Het pand heeft een oppervlakte van 152m² en een perceeloppervlakte van 146m² en heeft 3 kamers kamers waarvan 2 slaapkamers.

Share.