Geld van haar bankpas gepind – Klopjacht op Brian Laundrie (23), verloofde van vermoorde influencer Gabby Petito (22)

0

(Beeld: Instagram)

Er is een klopjacht gaande om Brian Laundrie (23) te vinden nu er een federaal arrestatiebevel is uitgegeven voor de verloofde van de vermoorde influencer Gabby Petito (22). Officieel omdat hij haar bankpas gebruikte, maar de FBI verdenkt hem ook van betrokkenheid bij de moord op zijn vriendin.


Het arrestatiebevel kwam er voor voor het ‘gebruik van ongeoorloofde middelen’, “in verband met de activiteiten van mijnheer Laundrie na de dood van Gabrielle Petito”. Meer bepaald: Laundrie gebruikte Petito’s bankpas en pincode tussen 30 augustus en 1 september, en haalde hij meer dan 1.000 dollar van rekeningen die niet van hem waren.

Gabby Petito werd waarschijnlijk voor het laatst levend gezien op 27 augustus. Een koppel heeft op Instagram en aan meerdere media verklaard dat ze de influencer en haar verloofde die dag zagen in een restaurant. Brian Laundrie zou daar ruzie gemaakt hebben met obers en de manager van de zaak, terwijl Petito zich huilend voor zijn gedrag verontschuldigde.


Nina Celie Angelo en haar vriend Matthew England hadden lunch in het Mexicaanse restaurant Merry Piglets toen ze Laundrie hoorden roepen tegen personeelsleden. Volgens Angelo leek Laundrie kwaad, vermoedelijk over de rekening, en kwam hij meerdere keren opnieuw binnen. Petito zou hem hebben proberen te kalmeren en overtuigen te vertrekken. Het restaurant heeft intussen aan de FBI bevestigd dat Petito en Laundrie daar die dag waren.

Het incident gebeurde op 27 augustus tussen 13 en 14 uur in Jackson, in de staat Wyoming, niet ver van het Grand Teton National Park waar vloggers enkele uren later het kasmpeerbusje van Brian en Gabby zagen. Op 19 september werd Petito’s lichaam ook in dat park aangetroffen.

Brian Laundrie arriveerde 1 september alleen thuis met het kampeerbusje. Op 11 september werd Petito als vermist opgegeven, op 17 september meldden Laundries ouders dat ook hij al enkele dagen verdwenen was.