Geld op bij Massa is Kassa-ster? Gillis leent 7.5 MILJOEN tegen 12 PROCENT rente

0

Is Massa is Kassa-ster Peter Gillis een vakantieparkfantast? De man die meent dat hij inde Quote 500 hoort omdat hij minimaal 250 miljoen zou bezitten heeft 7.5 miljoen euro geleend tegen maar liefst 12% rente. En dat deed hij niet bij een bank, maar bij Xnelgled.nu, een bedrijf van Bert van Maanen en diens broer en een tweetal coffeeshophouders.

SBS6-ster Peter Gillis leende het geld, zo weet Quotenet, om zijn vakantiepark Marina Beach in het Zeeuwse Hoek op te poetsen voor de verkoop. Voor dat park zou een koper zijn die er 60 miljoen voor wil neertellen.


Gillis, naar eigen zeggen goed voor zeker €250 miljoen, heeft blijkbaar geen eigen geld om Marina Beach  met eigen middelen op te knappen. Uit door Quotenet opgevraagde gegevens van het Kadaster blijkt dat het bedrijf van Gillis heeft getekend voor een nieuwe financiering op het vakantiepark: de oude hypotheek van €6 miljoen bedraagt nu €7,5 miljoen met een looptijd van 1 jaar.

Gillis moet maar liefst een rente van 1% per maand betalen. Dat is 12% per jaar. Een veelvoud wat banken op jaarbasis rekenen. Gillis moet nu dus maandelijks  €75,000 aan rente ophoesten. het geld komt dan ook niet van een bank, maar van Snelgeld.nu, het bedrijf van Bert van Maanen en diens broer die samen met een tweetal coffeeshophouders ook het eerdere krediet verstrekten.


Of Marina Beach ooit voor 60 miljoen verkocht wordt is ook nog maar de vraag.

Maar uit onderzoek van Quote naar die eerste superdeal in Zeeland blijkt toch iets anders. De verkoop van Marina Beach zou nog lang niet een gelopen race zijn schreef Quotenet. Gillis mag zijn vakantiepark dan hebben overgedragen het wachten is nog op de 60 miljoen die de koper zou betalen. Die koper, een oud-makelaar die zelf een bungalowtje heeft op Marina Beach, heeft zijn nieuwe aanwinst in onderpand gegeven bij vastgoedfinanciers en coffeeshophouders, in ruil voor een peperdure lening, zo weet Quote dat meent dat  als de verkoop niet doorgaat, Gillis niet alleen fluiten naar de meer dan €60 miljoen, maar er zelfs een kans dat hij Marina Beach kwijtraakt.

En misschien was de deal ook wel te mooi om waar te zijn, want de nieuwe eigenaar was bereid om maar liefst €100 per vierkante meter te betalen, daar waar Gillis -zo weet het blad- een van zijn andere parken eens had laten taxeren op €3,42 per vierkante meter.

Deze zomer kwam Gillis bedrijf Oostappen negatief in het nieuws nadat consumentenprogramma Kassa een deel van zijn vakantieparken omschreef als een ‘smerige boel en ouwe meuk’. Vakantiegangers klaagden over poep- en schimmel in de huisjes en caravans.

Recent deed Gillis ook zin villa, zijn camper van een half miljoen, zijn Rolls Royce en de Porsche van vriendin Nicole in de verkoop.MEER OVER GILLIS LEZEN?