GEKKIE? Amerika’s president Donald Trump volgt advies Nigeriaanse dokter over wondermiddel tegen corona

0

De video van dokter Stella Immanuel waarin ze een wondermiddel tegen corona aanprijst en mondmaskers onnodig vindt, wordt sterk aanbevolen door president Trump en zijn zoon Trump Jr. Immanuel gelooft ook dat DNA van aliens in vaccins is verwerkt, en dat sperma van een demon een cyste veroorzaakt. Maar president Trump staat pal achter de arts uit Houston…

Op het moment dat het aantal coronadoden in de VS de kaap van de 150.000 bereikt, retweette president Trump een video van zoon Donald Jr. waarin een vrouwelijke arts te zien disie in het gezelschap van een Republikeinse senator een persconferentie geeft op de trappen van het Hooggerechtshof. “350 patiënten and counting”, stelt Stella Immanuel zonder blozen, “heb ik genezen door een combinatie van hydroxychloroquine, zink en het antibioticum Zithromax. Hét medicijn tegen corona bestaat.” Waarna ze er nog aan toevoegt dat “mondmaskers niet nodig zijn”.


Immanuel gaat daarmee tegen alle richtlijnen van de Amerikaanse gezondheidsdiensten in die mondmaskers sterk aanbevelen. Trump bejubelde hydroxychloroquine eerder al als een medicijn tegen corona, maar het middel blijkt na onderzoek zinloos in de strijd tegen corona. Maar volgens Immanuel zijn er “nep-farmabedrijven” aan het werk, die vals onderzoek publiceren om de werking van hydroxychloroquine te ontkennen. Dokters die het middel weigeren te gebruiken, omschrijft ze als “goede nazi’s”.

Zoon Trump had de opname de wereld ingestuurd met de woorden “moet je bekijken”. Vader Trump gaf het filmpje vervolgens nog een duwtje in de rug. Voor Twitter en Facebook de “desinformatie” konden verwijderen, was de video al 17 miljoen keer bekeken.


Dinsdagavond kreeg de president nog een aantal vragen over het geneesmiddel en de dokter. Trump bleef achter de omstreden, Nigeriaanse, arts staan. “Ik kan alleen maar zeggen dat vanuit mijn standpunt, gebaseerd op heel wat leesvoer en nog meer kennis, ik denk dat het middel een zeer positieve impact kan hebben in het eerste stadium van de ziekte.” Hij vond het geloof in zijn overtuiging nu geruggensteund. “Het zijn heel gerespecteerde dokters. En die vrouw was spectaculair in haar uitspraken over hydroxychloroquine.”

Na het verspreiden van de video heeft topviroloog en adviseur van de Amerikaanse president Anthony Fauci nog maar eens bevestigd dat hydroxychloroquine niet werkt. Toch zwaaide de president Immanuel alle lof toe, terwijl hij kritiek uitte op Fauci en een bericht retweette waarin de gerespecteerde viroloog “een fraudeur” werd genoemd.