GEHEIM TRIPJE: Willem-Alexander en Maxima vierden hun 20ste huwelijksverjaardag in Andalusië (de Spaanse regio waar zij elkaar 23 jaar geleden ontmoetten)

0

(Beeld: RVD – Mischa Schoemaker)

Willem-Alexander en Maxima hebben hun 20-jarig huwelijk op 2 februari gevierd met een bezoek aan Granada, Córdoba, Jerez de la Frontera en Sevilla, de stad waar zij elkaar voor het eerst ontmoetten. Een tripje dat eigenlijk geheim had moeten blijven.


Willem-Alexander en Maxima zijn verliefd op Andalusië. Het was in Sevilla in 1999 waar ze elkaar ontmoetten en daarom alleen al hebben ze goede herinneringen aan deze regio. Het paar, dat op 2 februari hun 20e huwelijksverjaardag vierde, is de afgelopen dagen in verschillende Andalusische steden geweest, volgens de site van de krant ABC Córdoba.

Tijdens hun reis genoten de koning en koningin van de belangrijkste monumenten van Cordoba, waaronder de moskee, en later proefden ze de van typische gastronomie in twee restaurants. De vorst en zijn vrouw kwamen in Córdoba aan, na in Granada te zijn geweest.


Het echtpaar verbleef in Hotel Palacio del Bailío in de hoofdstad van Cordoba en maakte een rondleiding door de moskee met een gids die de schatten van dit indrukwekkende monument tot in detail uitlegde. Van daaruit liepen ze naar restaurant Ermita de la Candelaria, een van de meest beroemde plekken in de stad gespecialiseerd in traditionele Spaanse gerechten als kabeljauwvlokken, roze tomaat, avocado en lente-ui (16 euro), lam zwezerik (14,50 euro), hamkroketten (12 euro), rijstgerechten (17 euro), babyinktvis in inkt (17,50 euro) of ossenstaart (25 euro). Volgens de krant genoten ze ook van taart en kregen ze een glaasje PX van wijnmakerij Santa Magdalena aangeboden.

De volgende dag gingen ze naar het Palacio de Viana , gelegen in de Cordovanse wijk Santa Marina, dat dateert uit de 15e eeuw en twaalf patio’s en een tuin heeft en een van de grootste toeristische trekpleisters is in Córdoba. Van daaruit ging het paar  naar restaurant Los Berengueles, gelegen tegenover het huis waar Manolete, een stierenvechter, werd geboren, en waar ze vlees en vis aten op een plek met een uitgesproken Andalusische stijl.

Hun reis ging verder door Jerez de la Frontera en Sevilla , de stad die ze zich altijd herinneren omdat het daar was,  23 jaar geleden, waar hun paden elkaar kruisten dankzij een wederzijdse vriend.