Geen vergunning… Gemeente Noordwijk sluit Pension Code Rosé van de MEILANDJES daags voor opening

0

Een flinke domper voor de familie Meiland. De Meilandjes mogen geen gasten ontvangen in hun nieuw pension Code Rosé in Noordwijk. De gemeente verleent geen vergunning voor Code Rosé.

Een dag voor de opening van hun nieuwe pension Code Rosé hebben de Meilandjes van de gemeente Noordwijk te horen gekregen dat zij geen gasten in het compleet door de familie verbouwde pand mogen ontvangen.


De gemeente verleent geen vergunning voor Code Rosé. Volgens Martien stelt de gemeente dat er ook gewoond moet worden in het woongedeelte van het pension. Dat wist hij niet, vertelt hij aan De Telegraaf. “Ik was flabbergasted.”

Erica en Martien hebben een tijdelijke oplossing bedacht. Laatstgenoemde trekt in de woonruimte van het pension en gaat daar een tijdlang wonen. Zo hoopt de familie Meiland dat de reserveringen toch door kunnen gaan. Of de gemeente Noordwijk akkoord gaat met die oplossing is nog onduidelijk.


Eerder had de familie soortgelijke problemen met hun huis in het Glederse Hengelo. Op hun woonboerderij hadden Martien, Erica en Maxime elk hun eigen huis. Martien trok in de grote boerderij, Erica koos voor het kleinere woongedeelte en Maxime besloot een van de vele bijgebouwen om te bouwen van garage tot woning voor haar en Claire. Volgens het bestemmingsplan mocht dat helemaal niet.

De gemeente trok aan de bel trok vanwege het huis van Maxime. Op het bestemmingsplan staat het pand gemarkeerd als opslagruimte, permanente bewoning is verboden. De Meilandjes kregen het niet voor elkaar de vergunningen aan te passen of een uitzonderingsregeling te treffen. Omdat de familie bij elkaar wil blijven, waren ze gedwongen te verhuizen.