Geen Massa is Kassa voor de kinderen Peter Gillis

0

Gillis met zijn drie kinderen (Beeld: Talpa)

Peter Gillis heeft slecht nieuws voor zijn kinderen. Als hij met pensioen gaat verkoopt hij zijn parken en moeten zijn kinderen op zoek naar ander werk. Gillis wil namelijk niet dat zonen Mark, Ruud of zus Inge het familiebedrijf overnemen.


Gillis motto met je familie moet je wandelen, niet handelen maakt dat hij van mening is dat zijn imperium niet te verdelen is onder zijn drie kinderen en een zak geld wel.

Meespeelt waarschijnlijk ook dat hij zelf met zijn eigen broer en zus in de clinch heeft gelegen toen ze jaren geleden het eerste park, Strandbad Oostappen, kochten en dat vervolgens leidde tot een familievete. Nog geen jaar nadat ze gedrieën de camping en strandbad hadden gekocht kondigt broer Gerard genoeg te hebben van de expansiedrift van Peter en laat weten te willen stoppen. Peter Gilles en zus Mary kopen hem uit, maar rust in de tent komt er ook dan niet. Twee jaar later gooit ook zus Mary de handdoek in de ring en stapt uit de zaak.


De volgende acht jaar ziet Peter Ruud en Mary niet. Tegenwoordig komen ze weer op elkaars verjaardagen zonder dat er ruzie wordt gemaakt en broer Ruud werkt zelfs intussen weer voor de Ooststappen groep van zijn broer Peter. Maar zoals vroeger zal het nooit meer worden weet Peter Gillis die zijn huidige band met broer Ruud en zus Mary ziet als een kapot kopje waarvan de scherven weer aan elkaar zijn gelijmd. “Dat wordt nooit meer zo sterk als vroeger.”