Geen Golden Globe, maar Girls-ster Lena Durham verzilvert haar succes en koopt voor bijna vijf miljoen appartement in New York

0
Geen Golden Globe, maar Girls-ster Lena Durham verzilvert succes met aankoop appartement in New York


De prijs voor Beste Actrice in een komedieserie bij de 72ste Golden Globe Adward won Girls-actrice Lena Dunham (28) niet, maar ze verzilverde wel de miljoenen die zij verdienden met haar rol in ‘Girls’ en haar spraakmakende boek ‘Not That Kind of Girl’, met de aankoop van een splinternieuw appartement in New York met uitzicht -vanaf het riante dakterras- op de skyline van Manhattan.

Na vier jaar zijn er eindelijk nieuwe afleveringen van ‘Girls’, die gisteren –zondag- tegelijkertijd in première ging op HBO Amerika en Nederland. En ook nu weer produceert, regisseert en acteert in multitalent Lena Dunham haar eigen hitserie ‘Girls’. En passant schreef Durham ook nog de bestseller Not That Kind of Girl. Het grote geld stroomde dan ook de afgelopen jaren binnen, maar desondanks woonde Lena Durham in een bijna net zo klein appartement als op tv in ‘Girls’.


Maar daar komt nu verandering in, want Lena heeft voor $ 4.900.000 een luxe appartement gekocht in New York in de omgeving van Brooklyn Heights, waar zij intrekt met vriend Jack Antonoff, gitarist bij de groep ‘Fun’.

In ‘The Heights, zoals het recent opgetrokken complex heet, zijn slechts vijf luxe appartementen die allemaal beschikken over een eigen lift die uitkomt in de woonkamer en voorzien zijn van de modernste (keuken)apparatuur, een eigen parkeergarage en een terras met uitzicht op de skyline van Manhattan. Het 320 vierkante meter grote appartement van Lena heeft vier slaapkamers en drie-en-een-half badkamer.


Het appartementsgebouw op 30 Henry Street staat op grond waar vroeger de kantoren van Brooklyn Daily Eagle’s, ooit een van de grootste dagbladen van Amerika, waren gevestigd.

Met de koop van het appartement blijft Dunham trouw aan haar Brooklyn roots. De nu 28-jarige Lena volgde daar de middelbare school, maakt daar haar HBO-serie ‘Girls’ en kocht er in 2012 een een-slaapkamer appartement voor $ 500.000 dat zij nu verruild voor het veel grotere, en luxueuzere, appartement in ‘The Heights’.