Geen bewijs voor poging tot doodslag en mishandeling ex Shima: OM seponeert aangifte tegen JOHNNY DE MOL

0

Sinterklaas 2022Sinterklaas 2022

(Beeld: NPO/Facebook Kisha)

Het OM heeft besloten de aangifte van mishandeling en poging tot doodslag die ex-partner Shima Kaes tegen Johnny de Mol heeft ingediend te seponeren. Onderzoek heeft niet geleid tot voldoende bewijs. De Mol heeft de aantijgingen van ex Shima altijd ontkend. “In alle eerlijkheid en met twee vingers in de lucht, er is niets van waar. Ik heb dat allemaal niet gedaan, van mishandeling is geen sprake.”


Volgens Shima zou Johnny de Mol haar in de periode tussen 12 januari 2015 en 23 mei 2015, toen zij een relatie hadden, verschillende keren hebben mishandeld. Daarom heeft Shima – inmiddels ex-partner van De Mol – op 15 december 2020 aangifte gedaan van mishandeling en poging tot doodslag. Het gaat om incidenten in Mexico op 12 januari 2015, bij het Edisongala in Amsterdam op 3 maart 2015 en op 22 en 23 mei 2015 op Ibiza.

Shima had tegelijk met de aangifte twee letselverklaringen en een geluidsfragment ingediend. Ze is lange tijd niet beschikbaar geweest om gehoord te worden op haar aangifte. Uiteindelijk is dat pas gelukt op 30 maart 2022. Daarna heeft Shima meermalen nieuwe geluidsfragmenten en namen van nieuwe getuigen aangeleverd.


In het strafrechtelijk onderzoek is De Mol gelet op de aangifte als verdachte gehoord. In dat verhoor heeft hij de mishandelingen ontkend. Drie getuigen die de aangeefster had aangeleverd hebben in het strafrechtelijk onderzoek een verklaring afgelegd. Deze verklaringen hebben onvoldoende steun opgeleverd voor de aangifte.

Voor de aangeleverde geluidsfragmenten geldt dat het fragmenten zijn van gesprekken zonder voldoende context. De aangeleverde foto’s zijn niet te dateren en het letsel op de foto’s is niet eenduidig. Ook de letselverklaringen zijn onvoldoende eenduidig gebleken.

Al met al heeft dit onderzoek niet geleid tot voldoende bewijs. Derhalve heeft de officier van justitie besloten de aangifte te seponeren.

De juridisch adviseurs van shima Kaes, jurist Karim Aachboun en zijn kantoorgenoot Ad Aerts, worden door het OM wél vervolgd. Tegen het duo was in november vorig jaar aangifte gedaan van poging tot afdreiging van de familie De Mol, een juridische term voor chantage.

Share.