Geen 4de huwelijk voor Helmut Lotti: ‘Ik zal nooit met Marieke trouwen, uit respect voor haar’

0

Helmut Lotti en Marieke (Beeld: Instagram Helmut Lotti)

Na drie gestrande huwelijken is Helmut Lotti nu al vier jaar samen met Hollandse Marieke. Maar van een vierde keer trouwen zal het voor Lotti niet komen. “Op de dag dat ik zou zeggen dat we gaan trouwen, zal de hele wereld haar uitlachen: ‘Weer zo ééntje die erin getrapt is’.


Dat Helmut een woelig liefdesparcours heeft afgelegd afgelegd is een understatement. Zijn huwelijk met de moeder van zijn dochter Messalina liep na zeven jaar op de klippen. Het huwelijk met tweede echtgenote, Carol Jane Poe, hield slechts vier jaar stand. In mei 2009 gaf hij zijn jawoord aan journaliste Jelle Van Riet, maar na een relatie van bijna tien jaar was het ook voor die echtverbintenis over en uit.

Vier jaar geleden sloeg amor opnieuw toe en werd Lotti verliefd, op actrice en kinderboekenschrijfster Marieke van Hooff (44). Over zijn niet liefde vriendin praat hij niet graag, maar uit een interview met de Vlaamse Story blijkt dat de liefde nog is groot. “Ik ben nu al drie jaar en acht maanden heel gelukkig. We gaan hout vasthouden hé…. Marieke en ik lachen bijna de hele tijd, zonder oppervlakkig te zijn. We staan ook serieus in het leven en houden ons bijvoorbeeld bezig met het klimaat.”


Maar van voor een vierde keer trouwen zal het niet komen. Nee, ik zal nooit met Marieke trouwen. De enige reden dat ik met haar zou trouwen, is om haar veilig te stellen als ik er zelf niet meer ben. Maar de allerbeste reden om niét te trouwen is mijn respect voor haar. Op de dag dat ik zou zeggen dat we gaan trouwen, zal de hele wereld haar uitlachen: ‘Weer zo ééntje die erin getrapt is’. De mensen kennen ons niet, maar dat zou wel de algemene teneur zijn. Het is veel sterker om niet te trouwen, en Marieke heeft daar vrede mee.

Ik kan wakker worden en Hollands tegen Marieke beginnen te praten. Ze is wel in België geboren maar haar ouders zijn afkomstig van Nederland. Soms praten we een hele dag Hollands, alsof we twee typetjes zijn. Ruzie hebben we nog nooit gehad, maar als er een meningsverschil is of als ik vind dat ik haar iets moet zeggen, kruip ik in mijn Hollandse modus. Dat neemt meteen alle spanning weg.

Lotti heeft zich ook een nieuw kapsel aangemeten. In het Vlaamse weekblad zegt hij over zijn nieuwe look: “Dat heeft te maken met mijn imago op het podium. Op een bepaald moment draaide ik me om naar het filharmonisch orkest achter mij en zag ik mezelf op het grote scherm, met een spot op mij gericht. Ik zag alleen maar de volle maan opkomen. Ik dacht: Helmut, dit kan toch niet! Een artiest moet er artistiek uit zien. Voor mij is dat: mét een volle haardos. Ik wou van die Poetin-look af. Maar wat mijn geheim is, wil ik niet voor heel België uitleggen. Mensen die me een privé-bericht sturen om te weten hoe de vork in de steel zit, help ik wel graag verder.”