Geëmotioneerde Gers Pardoel: ‘M’n moeder leed aan longvlieskanker en in negen maanden tijd heb ik haar volledig zien aftakelen’

0

Gers Pardoel (39) , die in 2011 doorbrak met zijn hit ‘Ik neem je mee’, was nog maar zeventien toen hij zijn moeder aan kanker verloor. ‘M’n moeder leed aan longvlieskanker en op negen maanden tijd heb ik haar volledig zien aftakelen. Op het einde was ze nog vel over been en bleef er bij wijze van spreken niets meer van haar over.’

‘Ik was toen 17 en volop aan het puberen’, vertelde hij geëmotioneerd op de Vlaamse televisie in het VTM-programma ‘De Zomer Van’.. ‘Het was een ontzettend zware periode en het heeft lang geduurd vooraleer ik dat verlies een plaats heb kunnen geven.’


‘M’n moeder leed aan longvlieskanker en op negen maanden tijd heb ik haar volledig zien aftakelen. Op het einde was ze nog vel over been en bleef er bij wijze van spreken niets meer van haar over. Ze liep ook continu rond met een morfinepompje tegen de pijn. Ik was in die periode ontzettend bang voor de dood en heb daar veel met haar over gepraat. Ik heb haar uiteindelijk ook zien sterven. Dat was heel intens, traumatiserend, maar ook rustgevend. Ze had namelijk echt enorm veel pijn,” vertelde hij gisterenavond in het Vlaamse tv-programma ‘De Zomer Van’.

Afgelopen februari sprak hij in het EO-programma De Kist ook over zijn verdriet over het verlies van zijn moeder en hoe dat maakte dat hij niet langer bang was voor de dood. ‘Ik vond de dood altijd heel beangstigend. Toen ik haar zag overlijden, zag ik de totale rust. Het was gewoon heel vredig. En ik dacht: als ik doodga, kom ik weer bij haar terecht. Dus dat is goed.’


In zijn liedjes gaat het soms ook over de relatie met zijn vader, die in die tijd stevig onder druk kwam te staan. ‘Ik was echt heel boos en ik schold zonder remmen. Maar mijn vader was ook aan het rouwen. Hij miste mijn moeder ook en hij probeerde er het beste van te maken. Via het nummer ‘Dankbaarheid’ bood ik mijn excuus aan.’