Gebruikt Braziliaanse draagmoeder (35) baby om Emile Ratelband 60.000 euro af te troggelen?

0

Beeld: Emile Ratelband

Is de Braziliaanse draagmoeder Natalia da Silva (35) die Emile Ratelbands achste kind en zijn vijfde dochter, Betheke-Pleun, eind juli baarde slechts op het geld van Ratelband uit? En bestaat zelfs de kans dat die Braziliaanse haar met de baby vandoor gaat als ze geen geld, 60.000 euro, krijgt? Volgens mensen die Natalia kennen deed ze dat namelijk al eerder.


Volgens Emile Ratelband, zo vertelt hij deze week in weekblad Privé, heeft hij een contract gemaakt met Natalia da Silva  waarin staat dat hij de zorg draagt over de eind juli geboren baby Betheke. In dat contract staat volgens Ratelband dat de Braziliaanse de baby eens per maand mag bezoeken en dat Natalia een maandelijkse toelage zal ontvangen mocht Emile voor Betheke 21ste verjaardag overlijden.  Die regeling heeft Ratelband ook opgenomen in zijn testament.
Klein puntje: volgens Ratelband is het door hem gemaakte contract met Natalia ‘misschien niet helemaal rechtsgeldig’. En dat kan Ratelband nog wel eens duur komen te staan nu exen van de Braziliaanse hem in Privé waarschuwen voor haar geldbeluste karakter.
Een van die exen van Natalia’s zegt in het weekblad: ‘Deze Braziliaanse dame emigreerde op haar zevende naar ons land, toen haar moeder het aanlegde met een welvarende bankier uit Holland. Eenmaal hier heeft ze flink wat ellende bij verschillende mensen veroorzaakt. Ikzelf leerde Natalia tien jaar geleden kennen als vrijgezelle moeder van twee kinderen. Een dag na ons eerste contact trok ze al bij me in en twee maanden later was ze zwanger van mij. Opmerkelijk, want ze beweerde altijd trouw anticonceptie te hebben geslikt. Krap een jaar zijn we bij elkaar gebleven, maar kort na de geboorte waren zij en onze dochter ineens met de noorderzon vertrokken. Later hoorde ik dat ze van een andere man zwanger was geraakt en hem eveneens na ongeveer een jaar had verlaten. Steeds weer met het gevolg dat er eerst geld op tafel moest komen om de kinderen (terug) te mogen zien. Er zijn op die manier heel wat blije vaders doodongelukkig gemaakt. Na lange procedures en heel veel bloed, zweet en tranen hebben ze uiteindelijk allemaal de voogdij terug weten te krijgen. Ik hoop dat Emile weet wat voor vlees hij met Natalia in de kuip heeft gehaald.”
Die ex van Natalia zegt ook te weten dat recent tegen een vriendin zou hebben gezegd minstens zestigduizend euro van Ratelband te willen krijgen voor dit kind.’

Emile zelf meent dat het zo’n vaart niet zal lopen. Emile Ratelband kan zelfs bijna niet wachten om met zijn achtste kind, de eind juli geboren baby Betheke, en de 35 jarige Brazilaanse draagmoeder die haar te wereld bracht en zijn zoontje Emilio (11) waar hij de voogdij over heeft naar Thailand te verhuizen. Dat hij met de Braziliaanse inmiddels een liefdesrelatie zou hebben en dat de reden is dat zij mee naar Thailand verhuisd ontkend Emile in Party. “Ik word niet meer verliefd, die tijd is voorbij. We zijn wel met elkaar naar bed geweest om het kindje te krijgen, maar dat was gewoon functioneel, uit liefde voor het kind. Ik heb wel heel veel respect voor deze vrouw, die alles helemaal goed doet. Ze gaat mee naar het consultatiebureau en als ik met de kinderen wegga, ze is op zijn tijd gewoon deel van het gezin, zo moet je dat zien. De bedoeling is dat ze misschien meegaat als we naar Thailand gaan, of misschien niet. Dat is nog niet duidelijk. Ik bepaal uiteindelijk wat er gebeurt.”