Gearresteerde Quincy Promes omringt zich met criminele vrienden

0

Ajaxspeler Quincy Promes, vandaag opgepakt voor een steekpartij, rekent een aantal omstreden Amsterdamse rappers tot zijn vriendenkring, waaronder Djaga Djaga, ook wel bekend als Jason L. veroordeeld tot 18 jaar van zijn rol bij een liquidatie. .

Op zijn zestiende werd Quincy Promes na zes jaar al weggestuurd bij de jeugdopleiding van Ajax. Aan zijn talent lag het niet. Hij was vanwege zijn gedrag niet langer te handhaven bij de voetbalclub, zo schrijft Het Parool.


Tot die vriendenkring van de voetbalmiljonair hoort ook, zo weet de krant, rapper Djaga Djaga, ook wel bekend als Jason L. Die was al jong de frontman van de beruchte GreenGang uit Amsterdam-Zuidoost. Die Jason L. zit nu een gevangenisstraf uit van 18 jaar voor zijn rol bij de liquidatie van crimineel Abderrahim ‘Appie’ Belhadj, op de galerij van Bijlmerflat Kikkenstein. Promes trekt ook op met halfbroer Oshadix van Jason L., die eveneens furore maakt als rapper (en kickbokser)

Volgens de krant is er een filmpje waarop Quincy Promes en rapper Joey AK te zien en te horen zijn. Joey AK is de artiestennaam van Joël H. Onlangs eiste het Openbaar Ministerie 5 jaar cel tegen hem voor het martelen en ontvoeren van een Amsterdamse vrouw in het bijzijn van haar twee jonge kinderen. De rechtbank doet morgen, maandag, uitspraak in die zaak.


Quincy Promes is ook betrokken bij het kledingbedrijf Mask QP. ‘Door hard werken en knokken voor waar ik in geloof ben ik gekomen waar ik nu ben,’ zo stelt hij op de website. In een loods van dat bedrijf in Abcoude was in juli de steekpartij waarvoor Promes nu gearresteerd is. de voetballer zou een familielid in zijn knie  hebben gestoken, waardoor die langdurig uit de running zou zijn.

“IK ben blij dat ik terug ben om nu bij Ajax de andere Quincy te tonen,” stelde Promes in 2019 bij zijn terugkeer bij Ajax, om aan te geven dat hij zijn wilde haren kwijt was. Promes wordt vandaag nog verhoord. waarna besloten wordt of hij in de cel moet blijven.