VIDEO – Fred van Leer spreekt nu zelf! ’Ik heb het filmpje zelf niet gezien’

0

Video: Instagram Fred van Leer

Lieve allemaal, hierbij doe ik eenmalig mijn verhaal. Om uitleg te geven wat er echt is gebeurt. Maar ook om de mensen die dit is overkomen een hart onder de riem te steken. Neem iemand in vertrouwen in je omgeving. Maak met diegene een plan. En je kunt altijd contact opnemen met www.fier.nl


Voor Fred van Leer zijn video opnam sprak hij met Prive’s hoofdredacteur Evert Santegoeds over de zwartste week uit zijn leven. Het drama voor Fred van Leer begon een week geleden, toen hij ontdekte dat een expliciet seksfilmpje online was verschenen. Over de omstandigheden waaronder het filmpje tot stand kwam wil Fred het niet hebben. Dat is te traumatisch”, zegt hij. „Ik wil het graag achter me laten. Vooruit kijken. Het zal altijd een open wond, een litteken blijven. Maar daar heb ik er meer van en daar kan ik mee dealen. Daar ben ik sterk genoeg voor. Wat er is gebeurd… het is te verschrikkelijk om over te hebben. Ja, de politie is er ook bij geweest. De wijkagent is nota bene een vriendin van me. Maar om het allemaal te gaan oprakelen en er nog maanden mee bezig te zijn, ik geloof niet dat ik dat wil of kan. Ik heb dan toch ook maar geen aangifte gedaan, dan gaat het nog ik weet niet hoelang mijn leven beheersen en dat wil ik onder geen enkele voorwaarde. Ik ben een blij en opgewekt mens en dat ik wil ik ook zijn en blijven”,” zegt hij tegen Evert Santegoeds in De Telegraaf.

Wel wordt duidelijk dat de stylist niet vrijwillig heeft meegewerkt. “Het gebeurt niet vrijwillig. Het is in die zin ook geen seksfilmpje. Dat je het samen maakt en dat een hacker het van je telefoon haalt en deelt. Het is echt allemaal te erg en niet alleen voor mij. Mijn moeder kan inmiddels ook zo ongeveer naar de crisisopvang. Die vindt het allemaal zo erg…”


“Ik zal je vertellen: tot op de dag van vandaag héb ik het filmpje niet eens gezien. Ik kan daar niet naar kijken. En wie dat wel doet – sommige vrienden hebben het bekeken, anderen niet – zien wel dat daar niet iemand op te zien is die gelukkig is met wat hij doet of wat er wordt gedaan.”

Aan Evert Santegoeds vertelt Fred ook dat hij vorige week donderdag al opgenomen is geweest in de Bouman Kliniek in Rotterdam in het kader van crisisopvang. Een dag later, op vrijdag, verliet de stylist de kliniek weer. Twee dagen later takelde de brandweer hem uit zijn huis in Rotterdam en werd hij opgenomen in het ziekenhuis. “Toen raakte ik in paniek. Het was allemaal te groot geworden, zo veel mensen hadden het al gezien of ervan gehoord. Dan denk je echt: hoe kom ik hier ooit nog uit? Het werd me even te veel. Vrienden konden me ook niet meer helpen en iemand de zich grote zorgen maakte heeft 112 gebeld. Dat werd daarna een hele toestand in de straat. Ik woon in een oud herenhuis met heel steile trappen, dat ook nog eens wordt verbouwd. Dus de mensen van de ambulance, die besloten dat ik mee moest ter observatie, bedachten dat ik uit het raam moest worden getakeld. ’Ik kan wel lopen hoor’, zei ik nog, maar de brandweer was al onderweg. De brandweer! Dat gaf natuurlijk een enorme oploop, er stond zelfs een cameraploeg. Daarom gooiden ze een laken over me heen, waardoor mensen beneden dachten dat ik was overleden. Dat was het moment dat ik even had moeten zwaaien: even later ben ik op een grote nieuwssite zelfs officieel doodverklaard!”

Twee dagen geleden mocht Van Leer het ziekenhuis weer verlaten en nu probeert hij bij en met vrienden tot rust te komen. “Vanuit het ziekenhuis ben ik naar vrienden gegaan die me hebben opgevangen aan het strand. Nu zit ik bij andere vrienden, met kinderen die voor veel afleiding zorgen. We wandelen, spelen met blokken en ze zorgen voor afleiding. Ook door de verbouwing kan ik nu nog niet terug naar huis, dus ik doe lekker rustig aan en bereid me voor op de leuke dingen die ook weer gaan komen. Ik heb een fijn team en vond het mooi dat iemand me vroeg: ’Ga je voor je gelijk of voor je geluk?’ Die keuze is niet moeilijk. Ik ga er op een dag weer volop tegenaan: voor mijn geluk!”

Het complete interview van Fred van Leer met Evert Santegoeds lezen? Klik.