Fred van Leer opgelucht na aanhouding man (22) voor gewelddadige poging om hem te beroven

0

Fred van Leer is opgelucht nu de politie een man heeft aangehouden die verdacht wordt van betrokkenheid bij de gewelddadige poging om de stylist in zijn woning te overvallen. Het gaat om een 22-jarige man die maandagavond op straat in Amsterdam is opgepakt. De politie is nog op zoek naar de tweede dader.

Het is woensdag 18 november 07.45 als er aangebeld wordt bij de Rotterdamse bovenwoning van stylist Fred van Leer. Als Van Leer open doet proberen twee mannen die zich voordoen als pakketbezorgers van PostNL hem te overvallen. Ze bedreigen de stylist met een vuurwapen. Van Leer, die bovenaan de trap staat, duwt de overvallers naar eigen zeggen van de trap naar buiten. Hij raakt we licht gewond bij de overval.


De daders gaan zonder buit rennend vandoor. Niet veel later wordt een vuurwapen en een petje gevonden. Een paar deuren verder stond een gestolen grijze scooter met zwarte details en een blauw kentekenplaatje van het merk Aprillia die waarschijnlijk van de daders is. Het politieonderzoek leidde naar de 22-jarige man die gister in Amsterdam op straat is aangehouden.

Freds management heeft na de arrestatie tegenover RTL Boulevard gereageerd met: “We zijn door de politie geïnformeerd hierover. Fred is enorm opgelucht. Verdere details weten wij niet. Dat loopt via de politie en de recherche. Wel willen wij de politie en de recherche heel erg bedanken voor hun harde werken en inzet.”


Vlak na de mislukte overval deed Fred zijn verhaal op zijn persoonlijke Instagram-account. Daarin vertelde hij expliciet dat hij niet is geslagen door de overvallers.

In de weken voor de poging tot de overval ging een seksvideo van Van Leer rond op internet.
Van Leer deed geen aangifte doen tegen de persoon , die hij kende, die de seksvideo de wereld in heeft geslingerd. “Mijn manager Conny kwam met de zin: ‘ga je voor je geluk of voor je gelijk?’ Ik ga voor mijn geluk. Ik heb het gezien bij andere mensen die aangifte hebben gedaan. Drie jaar lang wordt het opgerakeld, drie jaar lang moet je je verhaal vertellen. En wat krijgt diegene? Die moet twee middagjes schoffelen en jij krijgt een doosje kersenbonbons. He, flikker op. Ik ga door met mijn leven.”

Onduidelijk is nog of beide zaken met elkaar in verband staan.