FRANS BAUER wilde carrière opgeven om Mariska 24 uur per dag te verzorgen

0

Frans Bauer was bereid zijn carrière op te geven als zijn vrouw Mariska 24 uur per dag zorg nodig zou hebben na haar herseninfarct van vorig jaar. Dat wist de zanger vanaf het moment dat hij met haar het ziekenhuis binnenstapte. “Ik heb gewoon gezegd: ‘als hier Maris niet uitkomt, dan stop ik met zingen. Dan ga ik volledig haar verzorgen’.

“Ja, absoluut”, zo stelt Bauer in gesprek met De Wild, die de zanger in zijn podcast 20 Minuten Rauw  vervolgens vroeg of ‘dat moet’. “Ja, niet dat moet, dat wil ik gewoon. Ze is moeder van m’n vier kinderen. We zijn altijd samen.”


Mariska is inmiddels gelukkig weer grotendeels de oude, maar Bauer is hypochonder geworden. “Ja ik ben wel iemand die, als hij iets voelt, dat hij gelijk begint te rijden. En zeker als het Mariska aangaat, als die ook maar enigszins een duizeligheid vertoont dan is het met rokende banden richting de huisartsenpost. En als ik die niet kan bereiken, dan staat er binnen no-time een ziekenauto.”

“En als die er nog niet op tijd is, dan zie je mij zeg maar met Maris achterop de achterbank richting ziekenhuis of wat dan ook”, vervolgt Bauer. “Ja, ik ben er gewoon serieus bang van. Ze is mijn alles. Dat ga je pas echt beseffen op het moment dat je op een kamer bent, en dat je je vrouw achteruit ziet gaan.”