Frans Bauer is geen Marco Borsato: ‘Maris en ik hebben de gelofte van trouw aan elkaar afgelegd toen we trouwden

0

Oordelen over het vreemdgaan van Marco Borsato wil Frans Bauer niet , maar hij wil wel zeggen dat hij zijn Maris nooit ontrouw zijn. “Vooropgesteld: ik vind normen en waarden heel belangrijk. En dat geldt al helemaal binnen een relatie. Maris en ik zijn trouw aan elkaar. “We hebben de gelofte van trouw aan elkaar afgelegd toen we trouwden. Dat is zoiets waardevols dat ik het vanzelfsprekend vind dat je je daaraan dient te houden.”

Desondanks wil hij zijn vreemdgaande collega Borsato, zo vertelt in een interview met Playboy, niet veroordelen. “Maar ik zeg ook altijd: je kunt nooit in andermans keuken kijken. Of het nou gaat om Marco of om de groenteboer om de hoek, je kunt van buiten over iemands privéleven nooit een goed oordeel vellen. ()  Je kunt namelijk nooit weten of iemand echt gelukkig is, je weet nooit wat zich afspeelt achter iemands voordeur.”


Nog iets wat Bauer nooit zal doen? Zijn politieke voorkeur vertellens. “Ik heb niet gestemd. Ik zat toen in het buitenland. Maar ook al had ik gestemd, dan had ik je nog nooit verteld wat het was geworden. Het laatste waarop ik zit te wachten is dat Frans Bauer aan een bepaalde politieke club wordt gelinkt.”

In de voetsporen van Frans Duijts treden en een peperdure McLaren kopen zal ook niet gebeuren. “Ik heb heel weinig met auto’s. En al helemaal niks met snelle sportwagens. Een auto moet veilig zijn en comfortabel rijden”, zegt Frans Bauer. “Een bepaald merk of hoeveel pk’s in de motor zitten… boeit me niet zo veel.”


Hij vindt het wel een unicum dat Playboy uitpakt met Frans Bauer. “Wie had dat ooit gedacht? Ik in elk geval niet. Maar weet je wat het is? Ik associeer de Playboy direct met Tatjana”. en daat heft Frans ook een reden voor. “Dertig jaar geleden had ik net mijn eerste grote hit gescoord met Als sterren aan de hemel staan. Om dat te vieren ging ik toen met een banketbakkerstaart naar mijn management in Hilversum, Rocket Producties. Nou, daar op kantoor waren ze op die dag vol van één wapenfeit en dat was niet Fransje Bauer. Gesprek van de dag was daar: Tatjana staat in Playboy. En voordat ik nog wat kon zeggen, kreeg ik die blootreportages van Tatjana voor mijn neus. Nou, daar was ik toen wel even goed stil van. Wat een prachtvrouw. Wat een icoon. Sindsdien link ik Playboy altijd aan Tatjana. Ze heeft er toch meerdere malen in gestaan? Ik weet niet meer precies hoeveel, maar ik weet wel dat de onthullende reportages steeds mooier werden. Hoe zou het zijn met Tatjana? Die is toch ook niet meer de jongste?”