Frank Rijkaard heeft weer een appartement te huur en verkoopt nu ook pannenkoeken

0
Rijkaards restaurant Dengh
De kans dat Frank Rijkaard ooit nog terugkeert in het voetbal als trainer lijkt miniem. De ex-voetballer ontpopt zich steeds meer als vastgoedbaas. Zo heeft hij nu weer, voor € 2850 een leuk drie kamer appartement in Amsterdam te huur, maar Rijkaard is nu ook actief in de restaurantbranche.

Naast in huizen is Frank Rijkaard sinds afgelopen maart ook actief in de restaurantbranche in. In het Máximapark in Leidsche Rijn heeft hij zijn eigen restaurant Dengh geopend waar hij van pannenkoeken tot steaks serveert. Ook zijn zaakwaarnemer Perry Overeem heeft geld in de zaak gestoken. Het is niet zo dat Rijkaard en Overeem ook daadwerkelijk gaan werken in het restaurant. Er zijn mensen ingehuurd om de zaak te runnen.


Maar ook in de vastgoedbranche timmert Frank Rijkaard aan de weg. Zo kocht hij 2010 een herenhuis nabij het Amsterdamse Vondelpark en begon driftig met het opsplitsen en renoveren.

De dubbele benedenwoning met drie slaap-en badkamers en een achtertuin van 80m2 was het eerst klaar en ging in het voorjaar van 2013 in de verhuur voor € 5700.


Vervolgens pakte Rijkaard de twee bovenste verdieping aan. Die kregen vorig jaar mei een huurder. De huur die Rijkaard vroeg voor het dubbele bovenhuis? € 5450. Voor die prijs heeft de huurder vijf kamers, waaronder drie slaapkamers, drie badkamers, een jacuzzi en twee ligbaden. Die etage heeft ook nog eens dakterras van 72m2 met een hottub, een buitendouche, een loungebed en een buitenkeuken met een foodlift.

En nu is per 1 september de middelste, tweede verdieping af en te huur. Het is een schitterend gerenoveerd en gestoffeerd drie kamer appartement met ruim balkon, lift en separate berging in het souterrain. De hal heeft vaste kastenwanden en de royale doorzon woonkamer heeft dubbel openslaande deuren naar het ruime balkon op het westen. De open keuken is voorzien van een kookeiland. Rijkaard vraag voor dit appartement € 2850 wat betekent dat de totale huuropbrengsten per maand voor het pand nu € 11.300 per maand of 135.600 per jaar bedragen.