Pagina titel ...

Neef Yohsi verraadt Frank Masmeijer als kopstuk drugsbende

0

Franks werkkamer was tegelijkertijd ook het kantoor van het uitzendbureau, gespecialiseerd in drugshandel
Ook voor Sandra was er een eigen werkkamer, maar zij ontkent nog altijd iets geweten te hebben van Franks nieuwe baan...
Het pand aan de Justitiestraat in Antwerpen waar Masmeijer van zijn bed werd gelicht en Sandra vertrok
Op het adres was ook, tot 12 juni 2014, de bv van Frank en Sandra, Charmi, gevestigd die diep rode cijfers schreef
Een keuken om van te dromen
Gerieflijk zitten in de serre
Vanuit de eetkamer kon Frank Sandra zien als zij aan het kokkerellen was
De volledig ingerichte keuken met sfeerverlichting
De traphal met lift
Op de eerste verdieping leefde Frank en Sandra in de salon op visgraat parket en met een open haard
Alle slaapvertrekken beschikken over een eigen, marmeren, badkamer
De tuin waar Frank en Sandra graag een goed glas dronken
Het grote dakterras
Het paar zat ook vaak in de brede serre met zicht op de tuin
Ontkennen heeft voor Frank Masmeijer, ooit het gezicht van de NCRV, geen zin meer. Zijn neef Yoshi heeft ‘nonkel’ Frank verraden…


Zeggen dat hij ‘er is ingeluisd’ niets weet van cocaïnesmokkel is voor Frank Masmeijer niet meer vol te houden. Masmeijer, die zelf al sinds midden oktober vast zit in de Antwerpse gevangenis op verdenking van smokkel van 400 kilo cocaïne, heeft sinds eind vorige week gezelschap gekregen van tien mede-verdachten, waaronder zijn neef Yohsi, die ook voor het uitzendbureau voor uithalers van drugsladingen werkten.

Of zijn kompanen zijn gearresteerd nadat Masmeijer opening van zaken heeft gegeven over de handel van het bureau is (nog) onduidelijk, maar uit verhoren blijkt dat Masmeijer geen kleine jongen was. Masmeijer was misschien niet dé echt grote baas van de bende die verantwoordelijk is voor de smokkel, maar wel een belangrijke schakel.


Het uitzendbureau voor drugsophalers hield deels kantoor in de Antwerpse Justitiestraat, een groot herenhuis waar Masmeijer nog met vrouw Sandra en hun twee kinderen woonde toen het voormalig tv-gezicht in oktober door de politie van zijn bed werd gelicht. Het bureau werkte voor iedere crimineel die wilde dat er een partij gesmokkelde cocaïne uit een container in de Antwerpse haven gehaald moest worden. Masmeijer zou daarvoor o.a. contact hebben opgenomen met zijn neef Yoshi, die werkt in de Antwerpse haven.

Volgens die neef, zo blijkt uit het dossier in het bezit van het AD, stond ‘nonkel’ Masmeijer na 12 jaar opeens voor zijn deur en wilde hij alle ins en outs weten van de haven.

De gewezen tv-ster bood neef Yoshi ook 100.000 euro aan voor zijn diensten bij het binnenhalen van de drugs met een straatwaarde van 22 miljoen euro. Masmeijer zou zijn neef onder druk hebben gezet: bij weigeren zou hij en zijn vriendin gevaar lopen.

Uit verklaringen van Yoshi blijkt dat allerlei lieden zich bemoeiden met het ophalen van de drugs. Maar ook dat een eerste poging om de 400 kilo cocaïne veilig te stellen mislukte wat Masmeijer razend zou hebben gemaakt. Het leidt er toe dat Masmeijer in het Antwerpse Merksen in het bijzijn van zijn neef door een groep criminelen achter een container in elkaar geslagen en met de dood bedreigd.

De flink gewonde Masmeijer laat zich in het ziekenhuis behandelen en zegt tegen de gewaarschuwde politie dat een
criminele bende het op zijn auto had voorzien. Maar wat Masmeijer niet weet is dat er camerabeelden zijn
waarop hij met andere verdachten uit de zaak te zien is.

Mét de neef en Masmeijer als gids wagen de drugsmokkelaars nog een poging, niet wetend dat de politie de bende al enige tijd op het spoor is.

De rechtbank in Antwerpen besloot midden november het voorarrest van Masmeijer met een maand te verlengen. Masmeijer ging niet in hoger beroep tegen het besluit van de raadkamer in Antwerpen die zijn voorarrest toen al voor de tweede maal met een maand verlengde. “De raadkamer heeft zijn aanhouding verlengd in het belang van het onderzoek, dat wij rustig verder zullen afwachten. Wij tekenen dan ook geen beroep aan tegen deze beslissing”, zei zijn advocaat die benadrukte dat de 53-jarige oud-presentator iedere betrokkenheid bij drugshandel ontkende.


Masmeijer was tien jaar lang het gezicht van de NCRV als gezicht van programma’s als de Helemaal alleen in je eentje show, de Holidayshow en Dinges.

In 1994 kwam er een einde aan de samenwerking met de NCRV, die vond dat Masmeijer niet meer paste in de programmering. Daarop vertrok Masmeijer naar Vlaanderen , waar hij verschillende horecazaken runde. Helaas voor Masmeijer met weinig succes. Op 14 oktober 2013 ging zijn laatste zaak, La Bastille in Sint-Niklaas, failliet.

Om financieel het hoofd boven water te houden en zijn luxe levensstijl voort te zetten – alleen al het pand in de Justitiestraat in Antwerpen waar hij kantoor hield had een huur van € 6800 per maand – was drugshandel blijkbaar de enige oplossing…

ZIE OOK: Binnenkijken in het luxe penthouse van de opa afperser van John en Linda de Mol, Dirk Klaas M.


Share.

Comments are closed.

error: Inhoud is beveiligd! Voor het overnemen van tekst, beeld en/of videomateriaal van Hollywood Huizen neemt u contact op met eurofunuitgevers@gmail.com
");pageTracker._trackPageview();