Foxwild! Gemeente zet Massa is Kassa-ster Peter Gillis voet dwars: geen megahotel

0

Massa is Kassa-ster Peter Gillis mag dan in grote aantallen denken zijn plan voor een mega hotel met zo’n 200 kamers op de parkeerplaats van zijn recreatiepark Prinsenmeer, pal aan de snelweg A67, is door de gemeente Asten afgeschoten. En daar wordt Gillis, om in zijn termen te blijven, foxwild van.

Een hotel met minder dan tweehonderd kamers is volgens Gillis, die zijn hele leven al denkt in grote aantallen, niet rendabel. Ieder Van der Valk-hotel heeft er minstens zoveel, reageert hij. Daarom heeft hij het afgelopen half jaar een plan uitgewerkt voor een groot Hotel Prinsenmeer op de parkeerplaats in Ommel.


Dat dat drie- of viersterrenhotel moet ook een restaurant (1.500 m2), casino (600 m2) en congrescentrum (2.100 m2) herbergen. Gillis ziet het als mooie combinatie met zijn recreatiepark Prinsenmeer. Volgens de Massa is Kassa-ster, zo zegt hij in het Eindhovens Dagblad, is er in de regio voldoende vraag naar hotelkamers, zeker ook op de zakelijke markt.

Helaas voor Gillis ziet de gemeente Asten zijn plan niet echt zitten. Die vindt een parkeerplaats geen geschikte plek voor een hotel. “Vanuit het oogpunt van zorgvuldig ruimtegebruik is het parkeerterrein ongeschikt voor de realisatie van een hotel of andersoortige stedelijke ontwikkelingen”, aldus de zegsman tegen de krant. ,,Het is daarom niet zinvol het verzoek nader te laten onderbouwen.”


Gillis zou Gillis niet zijn als hij de strijd niet aangaat. “Het hotel past daar perfect en er liggen diverse onderzoeken onder. Ik ben verbaasd dat de gemeente een ondernemer probeert af te remmen.”