FOTO’S – Vandalen gooien trossen los van te koop liggend jacht Gert Verhulst

0
Vandalen hebben zondagnacht de trossen losgegooid van het in het Antwerpse Willemsdok te koop liggende het motorjacht Evanna, waarna het jacht van ­K3-bedenker en Studio 100-baas Gert Verhulst ­fors ­beschadigd raakte.

Het dobberende schip van Verhulst stak op eigen kracht het Antwerpse Willemdok over en kwam in aanvaring met een passagiersschip. Daarbij liep het verfschade op aan de zij- en achterkant.

De Antwerpse politie denkt dat de trossen van het schip van Verhulst met opzet zijn verwijderd. De dader moet namelijk aan boord van het schip zijn geweest om de elektriciteit los te koppelen.


Verhulst werd eigenaar van de Evanna in 2009 en gebruikte het meer als feestlocatie dan om mee uit te varen. Verhulst zette het door hem opgeknapte jacht, dat hij voor anderhalf miljoen euro had gekocht, in januari 2014 te koop. De vraagprijs was 100.000 euro meer dan hij er voor had neergeteld.

Het jacht telt acht kajuiten die slaapplaats bieden aan twaalf opvarenden. Tijdens een feestje is er plaats voor zeventig mensen.