FOTO’S – Amerikaanse president Biden treurt om dood van zijn Champ (13)

0

(Beeld: Official White House Photo by Adam Schultz)

Champ, de Duitse herder van de Amerikaanse president Joe Biden en zijn vrouw Jill Biden, is op 13-jarige leeftijd overleden. Champ ‘vredig thuis gestorven’, schrijft presidentsvrouw Jill Biden.


In haar bericht op Twitter noemt Jill de hond o.a. ‘onze geliefde metgezel. De hond stond altijd kwispelend op als zij en haar man de kamer binnenliepen, schrijft ze’ ook. “Ook toen zijn krachten in zijn laatste maanden afnamen.”

De Bidens namen afgelopen januari hun intrek in het Witte Huis met twee honden. De jongste, Major, werd drie jaar geleden door Joe en Jill uit het asiel gehaald. Vervolgens haalde Major de pers omdat hij betrokken was bij twee bijtincidenten. Daarop werd de hond teruggestuurd naar het huis van de Bidens in Delaware voor een cursus gedragstraining.


Jill Biden met Champ (Beeld: Official White House Photo by Adam Schultz)

Voordat Champ en Major naar het Witte Huis kwamen, woonde er vier jaar lang geen hond in de ambtswoning. Donald Trump werd de eerste president zonder hond sinds 1869, toen Andrew Johnson president was. Champ woonde bij Biden toen die vicepresident onder Obama was.

In zijn jongere jaren rende hij daar het liefst achter golfballetjes aan, schrijft Jill. “Hij was er op onze gelukkigste momenten, en op onze verdrietigste momenten.”