FOTO – Prinses Eugenie bevalt van eerste kindje; een zoon

0

De Britse prinses Eugenie is bevallen van haar eerste kindje, een zoon. Dat heeft Buckingham Palace bekendgemaakt. De naam van de jongen is nog niet bekend, maar er is wel al een eerste foto opgedoken.

In een statement van Buckingham Palace staat dat de baby dinsdag ter wereld kwam in een Londens ziekenhuis. “Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Eugenie is vandaag, 9 februari 2021, om 08.55 uur veilig bevallen van een zoon in het Portland Hospital. Jack Brooksbank was aanwezig. De baby weegt 3.6 kilogram”, staat er te lezen. Volgens het paleis stellen de prinses en haar baby het allebei goed.


De koningin en haar man prins Philip en de ouders van het koppel zijn intussen ook op de hoogte en zijn “heel verheugd met het nieuws”.

Het eerste kind van prinses Eugenie en Jack Brooksbank is ook het eerste kleinkind van de zo onder vuur liggende prins Andrew de hertog van York en Sarah Ferguson. Voor de Britse koningin Elizabeth II is het het negende achterkleinkind.


Prinses Eugenie heeft inmiddels een eerste foto de baby gedeeld op haar Instagrampagina. Op het zwart-witbeeld is haar hand te zien, terwijl dat het kleine handje van de baby vasthoudt.