Flappie wordt Wappie… Laatste Oudejaarsconference Youp van ’t Hek gaat toch door

0

De kogel is door de kerk: De oudejaarsconference van Youp van ’t Hek gaat dit jaar door. Dat heeft de cabaretier bekendgemaakt in het tv-programma Even tot hier. Ook zong hij voor het oog van 1,5 miljoen kijkers een nieuwe versie van Flappie: Wappie. De show is op Oudejaarsavond om 22.30 uur te zien op NPO 1.

In het programma werd het online publiek gevraagd of de show van Van ’t Hek zal doorgaan. De meeste kijkers dachten van wel, waarna de cabaretier het nieuws bevestigde. Het wordt volgens BNN/VARA de laatste oudejaarsconference van Van ’t Hek. De 66-jarige heeft die dan tien keer gedaan. De show van dit jaar heet Korrel Zout.


Van ’t Hek gaf eerder aan niets te voelen voor een tv-registratie met minder dan dertig mensen als publiek, omdat de oudejaarsconference dan niet tot z’n recht zou komen.

De cabaretier kreeg begin deze maand geen toestemming van de gemeente Amsterdam om een show voor meer dan dertig mensen te houden in theater Carré. Inmiddels zijn alle theaters tot en met 19 januari dicht voor publiek. Ook bij tv-opnames is publiek tot die tijd niet welkom.


Share.